Now Reading
Nopți fierbinți, cupluri împlinite cu Liana Buzea

Nopți fierbinți, cupluri împlinite cu Liana Buzea

Simona Nicolaescu

Vă invităm la o incursiune în universul nostru interior, la emisiunea În căutarea stării de bine alături de Simona Nicolaescu, realizator și psihoterapeut și invitata sa, Liana Buzea, Sexological Bodyworker™ Certificat.

Ai pregătit ceva special de Valentine’s Day și Dragobete? Chiar dacă nu crezi în sărbătorile acestea, te pot înțelege. Și eu simt că nu doar de sărbători merită să facem lucruri speciale. Uite mai jos de ce merită.

Pentru majoritatea oamenilor, intimitatea nu e o prioritate. Pur și simplu nu este. Cei mai mulți dintre noi nu pot să pună deoparte prea mult timp sau energie pentru… sex. Multora le sună straniu sau jenant chiar.

Oare tu pui deoparte timp pentru intimitate? Și te asiguri că mai ai energie și de momentele speciale cu partenerul tău în orice moment al zilei alegeți sau puteți voi să petreceți timp? Sau, să ducem discuția un pas mai departe: este în stilul tău de viață să faci ceva special cu partenerul tău de câteva ori pe săptămână? Sau măcar o dată pe săptămână, aveți înțelegerea asta?

Dacă, în mare, răspunzi negativ la întrebări și ești sinceră cu tine, atunci de asta merită să schimbi ceva. Fă primul pas pregătind ceva special în luna februarie! Oricare zi ai alege, iată câteva lucruri de încercat, ca să fie și ceva nou în toată experiența.

  1. Ia câteva respirații adânci. În orice moment îți amintești sau vă amintiți amândoi, încetiniți totul timp de un minut și respirați profund de câteva ori.
  2. Rostiți cuvinte care au însemnătate pentru voi, în orice moment simțiți. Pot fi cuvinte frumoase, aprinse, tăioase sau orice vă place vouă. Țineți cont că tot ce se spune, rămâne acolo și nimic nu e menit să rănească pe cineva, ci doar să amplifice experiența.
  3. Explorare senzorială: folosiți pe pielea partenerului temperaturi diferite (gheață, apă rece, apă caldă, picături ceară de lumânări cu uleiuri esențiale) sau folosiți texturi mai puțin obișnuite (metal, lemn, piele ecologică, mărgele, ceva zimțat). Aveți grijă să respectați limitele de plăcere ale fiecăruia! Iar limitele astea ar putea însemna să faceți o serie de „repetiții” sau „antrenamente” ca să fiți pregătiți în ziua aleasă.
  4. Povestiți-vă sau descrieți-vă senzațiile cele mai intense simțite împreună. Ce-ați simțit fizic (sau cum ați simțit) și de ce v-a plăcut ce-ați simțit. Este foarte diferită experiența de la o persoană la alta, iar mulți nu avem idee sau repere despre ce simte persoana de lângă noi. Discuția asta ajută la descoperirea lejerități de a vorbi despre plăcere, fără jenă. Vorbiți, așadar, în acele momente intense, împărtășiți și cereți. Cine știe, poate așa v-ar putea veni și alte idei, ale voastre, pentru voi.
Le mulţumim partenerilor noştri:
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top