Now Reading
Ce este Masajul Terapeutic?

Ce este Masajul Terapeutic?

Cornel Balan pt Psychologies
ce-este-masajul-terapeutic

Am avut curiozitatea să pun această întrebare prietenilor mei în urmă cu mulți ani, când am început să mă specializez în domeniu și am fost surprins să realizez că, exceptându-i pe cei care locuiau în străinătate, cei din România „bănuiau” niște lucruri, dar nu erau siguri.

Nu este de mirare că, de multe ori primul gând pe care îl au mulți români despre masaj vine dintr-o zonă ce nu are nimic de-a face cu terapia, ci mai degrabă cu erotismul! Ca urmare a anilor de promovare asiduă a așa numitului masaj erotic…

Masajul terapeutic, după simpla titulatură, reprezintă în sine o terapie menită să îmbunătățească statusul întregului organism, să ajute în prevenirea, chiar vindecarea anumitor afecțiuni. Toate clinicile de renume din lume, precum și centrele de sănătate & înfrumusețare dețin secții de terapii complementare printre care și masajul terapeutic tocmai pentru a furniza pacienților toate variante de soluții ca ei să fie sănătoși și să se bucure de viață.

Mă bucur că în ultimii ani din ce în ce mai mulți români acordă atenție masajului terapeutic și optează pentru astfel de terapie în clinici, centre spa sau chiar la domiciliu. Suntem departe de obiceiurile celorlalți europeni, însă ne aflăm pe drumul cel bun. Conform studiilor, în Germania 8 din 10 persoane au propriul terapeut pe care îl cheamă acasă săptămânal, pe când în România, în marile orașe (București, Timișoara) cel mult 1 român din 50 are un terapeut la care apelează săptămânal.

Beneficii ale masajului terapeutic

Lista beneficiilor pe care le obțin pacienții după ședințele de masaj terapeutic este amplă, însă vă prezint câteva în ordinea importanței lor:

  • Se intensifică circulația sanguină sistemică, ajutând la vascularizarea optimă a mușchilor și organelor interne;
  • Se îmbunătățește circulația limfatică, limfa fiind un factor esențial în obținerea unei bune imunități;
  • Decontracturarea mușchilor și creșterea aportului de nutrienți;
  • Stimularea organelor interne inclusiv prin reflexoterapie, în vederea îmbunătățirii activității acestora;
  • Eliminarea stresului conducând astfel la creșterea imunității;
  • Reducerea excesului de țesut adipos (grăsime) pentru obținerea echilibrului hormonal, evitarea riscului de obezitate etc.

În străinătate, masajul terapeutic este considerat o metodă la îndemâna oricui, indiferent de vârstă, cu efecte de lungă durată, o variantă ajutătoare clasicelor tratamente medicamentoase. De multe ori, medicii recomandă, atât în cazul unor afecțiuni, cât și pentru prevenția unora ori doar pentru echilibrarea organismului, masajul terapeutic deoarece rezultatele sunt extraordinare.

Tu ai încercat masajul terapeutic? Scrie-ne care au fost experiențele tale sau ce întrebări ai despre această variantă de a trăi echilibrat și sănătos.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top