Now Reading
6 strategii organizaţionale pentru a promova wellbeing-ul şi reduce burnout-ul

6 strategii organizaţionale pentru a promova wellbeing-ul şi reduce burnout-ul

Simona Stan
6-strategii-organizationale-pentru-a-promova-well-being-ul-si-reduce-burnout-ul

Parcă nicicând provocările cu care organizaţiile se confruntă nu au fost mai mari. Şi, direct proporţional cu acestea, efectele lor traduse printr-un stres uriaş la nivelul tuturor celor angrenaţi în laboriosul mecanism pe care orice organizaţie îl presupune, de la lideri până la ultimul membru al echipei.

Modele de afaceri se sfârşesc şi altele apar. Probleme vechi îşi pierd din însemnătate pe măsură ce altele apar şi îşi proiectează la orizont spectrul ameninţător. Dintre cele din urmă, se află şi burnout-ul. Cel care conduce la un grad din ce în ce mai scăzut al stării de bine, al productivităţii, al coeziunii echipei, al performanţei şi orice presupune, în general, atât starea de bine individuală, cât şi cea generală. Şi tot burnout-ul este cel spre care din ce în ce mai multe organizaţii îşi îndreaptă atenţia în încercarea construirii unui caz de afaceri puternic, care să îl reducă pe măsură ce nivelul de angajament creşte.

Ştiai că fiecare punct crescut în scorul de epuizare al unei persoane conform Maslach Burnout Inventory – MBI, creşte cu 5% probabilitatea ca o persoană să comită erori la locul de muncă şi cu fiecare punct crescut al scorului de cinism, riscul de a comite erori creşte cu 11%?

Aşadar, uite ce poţi face:

1. Evaluează starea de well-being a organizației.

Fie că se acceptă sau nu, indiferent de ezitări sau neplăceri, burnout-ul este o realitate, iar negarea nu o face să dispară. Ca atare, conştientizarea problemei şi demonstrarea faptului că organizaţiei îi pasă de starea angajaţilor săi reprezintă primul pas necesar spre rezolvare. Burnout-ul se poate măsura foarte simplu prin Maslach Burnout Inventory. De asemenea, mai sunt multe alte instrumente utile în ştiinţa organizaţională care măsoară angajamentul, starea de bine şi componentele acestora.

Citeşte continuarea pe www.learningnetwork.ro.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top