Now Reading
CEO la EU Incorporated

CEO la EU Incorporated

mihai_curelea
ceo-la-eu-incorporated

Ce-ar fi dacă la loterie n-ai câștiga tocmai comoara visată… ci o corporație! La cheie! Se numește EU Incorporated și este chiar corpul în care te-ai născut. Ce faci cu el? Cum îl gestionezi? Cum îl conduci? Gândește ca și cum corpul ar fi o corporație și tu i-ai fi CEO!

Am rulat acest exercițiu preluat din metodologia Inner Game în mai multe workshop-uri experiențiale. De fiecare dată i-a pus pe participanți pe gânduri. Urmează și tu pașii, în propriul tău exercițiu de reflecție și self-coaching!

Așadar: ți se înmânează numele companiei câștigate, adresa, cheia de la sediul central și un document oficial care atestă că tu ești CEO la EU Incorporated, deci corpul în care te-ai născut. Vestea bună este că ai ajuns direct în vârful lanțului trofic și ești la conducere (puteai câștiga un corp de furnică sau coropișniță)… Dar cum procedezi mai departe?

Un prim pas logic ar fi să faci inventarul resurselor corporative. De obicei, primele „resurse” care îți vin în minte sunt cele fizice, creierul, simțurile. Care este valoarea lor de inventar? Cât timp au fost în cercetare și dezvoltare până să atingă nivelul actual de evoluție? Fă inventarul activelor fără să le compari cu activele altor „corporații”. Participanții enumeră și resurse interioare: Emoții, Conștiință, Sentimente, Fericire, Recunoștință, Dragoste, Satisfacție, Bucurie, Cunoștințe, Experiență.

Citește continuarea articolului în ediția de decembrie 2022 – ianuarie 2023 a revistei Psychologies sau abonează-te și primește revista lunar, prin curier.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top