Now Reading
Ești designer grafic? Iată care sunt caracteristicile unui laptop potrivit

Ești designer grafic? Iată care sunt caracteristicile unui laptop potrivit

Revista Psychologies
ești-designer-grafic-iată-care-sunt-caracteristicile-unui-laptop-potrivit

Alegerea unui laptop poate fi dificilă, asta pentru că în magazinele de specialitate, fie ele fizice sau online, găsești o varietate de configurații, modele și branduri. Primul pas este să stabilești care sunt activitățile pe care le vei face cel mai des pe dispozitiv. Caracteristicile laptopului potrivit pentru grafică vor fi diferite de cele ale unuia utilizat doar pentru navigare pe internet, de exemplu. Dacă ești designer grafic, vei avea nevoie de un laptop performant, care să facă față cu brio tuturor task-urilor tale din domeniu, să nu se blocheze, să aibă suficientă memorie de stocare și un display cu o rezoluție excelentă. 

Iată care sunt caracteristicile unui laptop potrivit pentru design grafic: 

Laptop pentru designer grafic = un procesor de ultimă generație 

Laptopul utilizat pentru grafică trebuie să fie puternic, iar asta se traduce printr-un procesor performant, de preferat din ultimele generații apărute. Sigur nu-ți vei dori ca în plin proces de creație să ți se blocheze dispozitivul sau să aibă vreun delay. Ca să te asiguri că poți folosi cu brio orice program de design grafic este important ca procesorul laptopului tău să nu fie depășit, ci actual și cât se poate de performant. 

Memorie RAM suficientă

În ceea ce privește memoria RAM pentru un laptop folosit în design grafic, aceasta ar trebui să fie de minim 16 GB astfel încât dispozitivul să-ți asigure performanța de care ai nevoie. 

În cazul în care îți dorești o configurație și mai puternică, ideal ar fi să alegi din varietatea de laptopuri PC Garage unul cu 32 GB RAM. Desigur, dacă nu te încadrezi în bugetul inițial, ai și varianta să optezi pentru posibilitatea de upgrade ulterior, prin intermediul sloturilor RAM libere. 

O placă video performantă 

Placa video poate face diferența atunci când vine vorba de laptopul potrivit pentru un designer grafic. Această componentă a computerului tău este poate cea mai importantă și merită să investești în ea pentru a fi sigur că toate programele tale de editare vor funcționa în condiții optime. 

La fel ca la procesor, asigură-te că alegi modelele de plăci video din ultima generație, cel mult din penultima generație, însă nu mai vechi. nVidia RTX de la 3050 spre 3090 sau seria AMD 580 sunt indicate pentru configurația dispozitivului tău. 

Stocare rapidă de tip SSD

Alege un sistem de stocare SSD, eventual cu posibilitatea de a face ulterior un upgrade, care să-ți permită să-ți păstrezi întreg portofoliul pe laptopul tău. Pentru că vorbim de design grafic, proiectele tale video sau foto vor fi de mari dimensiuni și e important să le poți stoca în siguranță. Indicat ar fi să-ți faci și câteva copii la aceste fișiere, pentru că nu știi niciodată când poate să apară vreun incident nefericit. 

Display performant

Și display-ul laptopului este extrem de important atunci când faci editare grafică. Alege OLED sau IPS cu rezoluții Full HD, 2K sau 4K pentru a avea echilibru și o reproducere excelentă atunci când vine vorba de saturație, contrast, lumină și culori cât mai aproape de realitate. 

Sistem de răcire 

Atunci când ești designer grafic petreci zilnic ore în șir la laptop pentru a da viață proiectelor tale. În tot acest timp dispozitivul se încălzește. Astfel, un sistem de răcire performant  va avea rolul precis de a ține temperatura și zgomotul sub control. 

Un designer grafic are nevoie de un laptop performant, ușor de transportat și eficient din punct de vedere al puterii și afișajului. Investește într-un dispozitiv portabil cu configurație de ultimă generație, dar care să se încadreze în același timp în bugetul tău. Îl vei putea personaliza ulterior și, pentru un plus de confort, îi vei adăuga și diverse accesorii periferice, în funcție de nevoile tale. 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top