Now Reading
Adelina Badea: Mobilă și pasiune

Adelina Badea: Mobilă și pasiune

Avatar photo
mobilă-și-pasiune

Adelina Badea s-a alăturat Mobexpert în urmă cu 20 de ani și este astăzi CEO-ul companiei. Mobexpert are o structură unică, vertical integrată, care o diferenţiază pe piaţa de profil din România, realizând pe plan local atât designul, proiectarea și producţia în fabricile proprii cât și vânzarea de mobilier și decoraţiuni în magazinele fizice și cel online.

Psychologies: De trei ani ești CEO-ul Mobexpert. Cu ce gânduri ai acceptat rolul de CEO la o companie de asemenea anvergură?

Adelina Badea: Au trecut într-adevăr deja trei ani, cei mai intenși ani din viaţa mea, aș putea spune! Am preluat direcţia executivă cu două săptămâni înainte de pandemie, urmând ulterior o perioadă plină de restricţii și reorganizări pentru vieţile noastre, iar apoi un război la graniţa noastră și creșteri de preţuri în toate segmentele, mai ales în zona de energie și transport.

Cu toate acestea, echipa Mobexpert a avut rezultate remarcabile în această perioadă.

Când am acceptat în 2020 să preiau direcţia executivă, am plecat la drum cu multe obiective în minte: să avem lângă noi o echipă care să iubească ceea ce face zi de zi, să dezvoltăm în continuare reţeaua de magazine mari și să lansăm un nou concept de magazine Mobexpert de dimensiuni mai mici, tip „concept store”, să contribui la dezvoltarea colecţiei Mobexpert, să aducem pe piaţă servicii noi, premium, însă cel mai important, mi-am dorit ca Mobexpert să rămână cel mai iubit brand de mobilier și decoraţiuni din România și să fie întotdeauna prima opţiune în mintea clienţilor.

Încă de la început, unul dintre obiectivele tale este „clientul pe primul loc”. Cum transpui în practică această prioritate a ta?

A. B.: Strategia „Clientul pe primul loc” consider ca este cea mai ușor de abordat, absolut tot ce se întâmplă în compania noastră se raportează la client, cu întrebări foarte clare pentru fiecare dintre noi: cum ajutăm clientul?, o să îi fie pe plac?, își dorește acest produs?, cum percepe această amenajare din magazin?. Ne raportăm în permanenţă la feedbackul primit de la clienţi atât în zona de producţie cât și în cea de vânzare. Dacă în mod normal, o fabrică proiectează un produs și încearcă sa-l vândă către comerciant, la Mobexpert direcţia este inversă.

Noi plecăm de la client, de la ce își dorește și îi place clientului nostru iar apoi îi solicităm fabricii Mobexpert să realizeze acel produs. Mobexpert este o societate integrată vertical, care pornește de la designul și proiectarea produselor și trece cu acestea prin fabricaţie și retail până ajunge acasă la clientul său. În plus, oferă valoare adăugată pe parcursul întregului proces printr-o serie de servicii premium precum: servicii de creditare cu costuri zero prin Mobexpert Credit Card în parteneriat cu Alpha Bank, servicii de consultanţă în amenajare prin Design Center, posibilitatea de a testa și returna anumite produse, proiecte customizate în funcţie de spaţiu, serviciul de design floral dar și servicii premium de livrare și montaj pentru produsele noastre.

Cu ce colecţie Mobexpert te mândrești cel mai mult?

A. B.: La aniversarea a 30 ani de Mobexpert, ne mândrim cel mai mult cu colecţia de mobilier Fabricat în România. Este o colecţie foarte dragă nouă și apreciată de clienţii noștri. Colecţia este creată de designerii Mobexpert în concordanţă cu tendinţele pieţei, proiectată și realizată în fabricile proprii. Producţia în fabricile din grup ne ajută să oferim constant produse noi, în tendinţe și cu termene de livrare rezonabile. În prezent, 67% din produsele de mobilier din colecţia Mobexpert sunt fabricate în România. Putem afirma că focusul Mobexpert din ultimii ani a fost reprezentat de investiţiile în dezvoltarea colecţiei de produse moderne, realizate în fabricile noastre. Am dezvoltat mult această direcţie și am îmbogăţit colecţia Mobexpert cu produse moderne, cu posibilităţi multiple de personalizare, conform ultimelor tendinţe și în acord cu solicitările clienţilor noștri.

Ce sfaturi ai pentru clienţii aflaţi la prima casă, cei care cumpără pentru prima dată mobilă?

A. B.: Am un singur sfat: să acceseze site-ul mobexpert.ro și să descopere colecţia Young Living. Am dezvoltat numeroase produse și game de mobilier pentru categoria „prima casă”sau dedicate celor care se mută în chirie și, bineînţeles, dezvoltatorilor care doresc să investească în amenajarea locuinţelor pentru închiriat. Avem și servicii specializate de design interior care fac ca totul să fie mai ușor și oricine să își poată amenaja casa fără compromisuri. Oferim online o mare varietate de produse și în plus punem accent pe paginile de conţinut inspiraţional, în care poţi vedea nu doar produsele, ci și idei complete de amenajare pentru „prima casă”. Am inclus în site chiar și funcţia AR, Augmented Reality, care oferă clienţilor posibilitatea de a vizualiza produsele, înainte de achiziţie. Ne dorim să devenim principala sursă de inspiraţie pentru amenajarea oricărei locuinţe.

Mai are un CEO timp liber? Și dacă da, cum îl petreci?

A. B.: Sigur că da! În ceea ce privește timpul liber sunt convinsă că primează calitatea în faţa cantităţii. Chiar dacă nu am foarte mult timp liber, atunci când am timp, îl petrec cu familia. Maria, adolescenta noastră de 15 ani, este universul nostru, al soţului meu și al meu. Să luăm prânzul împreună duminica, să călătorim împreună, să o susţinem pe Maria la competiţii, să visăm împreună, face parte din ADNul nostru! Am crescut împreună, noi trei, la Iași, departe de familiile noastre, ceea ce nu a fost ușor, dar asta cred că ne-a făcut să fim curajoși și foarte uniţi, să ne susţinem unul pe celălalt indiferent cât de mic sau mare a fost visul fiecăruia. Îmi place mult și să fac sport, să alerg, să joc tenis și bineînţeles să călătoresc, să descopăr culturi noi, să cunosc oamenii, de la care întotdeauna învăţ ceva nou!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top