Now Reading
Ține de mine să fiu fericit(ă) în carieră?

Ține de mine să fiu fericit(ă) în carieră?

Poza_Alina Negrea_Fara logo
ține-de-mine-să-fiu-fericit(ă)-în-carieră

Cariera profesională reprezintă locul unde investim o mare parte din energia noastră. Locul unde ne exprimăm, creăm relații, învățăm din provocări și nu în ultimul rând, locul am vrea să fim fericiți, fie că definim fericirea ca bunăstare, emoții plăcute sau ca viață dusă în acord cu principii etice. Cu toate acestea, gradul de satisfacție raportat la carieră pare redus la majoritatea nivelelor ierarhice, conform studiilor pe satisfacția în muncă la nivel global.

În aceste condiții, nu poți să nu te întrebi, oare ține de tine, să fii fericit(ă) în carieră? Să întreb altfel: dacă afară bate vântul foarte tare într-o zi de toamnă, îți iei o haină mai groasă înainte să ieși din casă? Ce se întâmplă dacă da, ce se întâmplă dacă nu? Care e starea ta, în fiecare dintre cele două situații?

Indiferent de cum o definim, fericirea o simțim ca pe o stare, iar stările sunt emoții. Există situații când pare că exteriorul determină reacțiile noastre, însă cu cât explorăm mai adânc ființa umană, cu atât descoperim că avem puterea de a ne crea și întreține propriile stări. Nu pretindem să se oprească vântul, ci controlăm tipul de haină pe care îl purtăm. Ești gata să deschidem dulapul și să alegem?

Citește continuarea articolului în ediția dublă decembrie 2021 – ianuarie 2022 a revistei Psychologies.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top