Now Reading
Zoomers Leading Boomers

Zoomers Leading Boomers

Revista Psychologies
Zoomers Leading Boomers

Dacă ai până în 25 de ani și ai ajuns la conducerea unei echipe în care se află și persoane din generația baby boomers s-ar putea să  experimentezi un disconfort în a te manifesta ca leader așa cum simți. Pentru că trăim într-o cultură în care s-a pus foarte mult accentul pe respectul și atenția cuvenită seniorilor într-o manieră care nu încurajează neapărat comunicarea directă intergenerațională.

Iată sugestiile Psychologies pentru a gestiona cu succes această situație:

Confirmarea valorii

Confirmarea valorii și a meritelor este o nevoie specific umană, ce nu ține neapărat de generație. Totuși, dacă ai fost promovată în  detrimentul unei persoane mai în vârstă care aștepta promovarea sau i se părea firesc ca unul dintre criteriile promovării să fie vârsta,
Trebuie să abordezi situația cu delicatețe și să oferi recunoașterea de care persoana respectivă are nevoie. Îi poți spune care sunt calitățile pe care le apreciezi și care sunt competențele specifice vitale proiectelor echipei tale.

Dialogul deschis

Comunicarea este o artă și când avem de-a face în aceeași echipă cu persoane din categorii de vârstă diferite este bine să comunicăm echilibrat, fără “inside jokes” specifice unei anumite generații, astfel încât să încurajăm transparența și incluziunea.

Citește continuarea articolului în ediția octombrie 2023 a revistei Psychologies sau abonează-te și profită de ofertele speciale!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top