Now Reading
A inceput sa-i caute tot timpul motive sa-l certe, pe cand fiul meu e gelos

A inceput sa-i caute tot timpul motive sa-l certe, pe cand fiul meu e gelos

Sunt intr-o mare dilema.
Eu si partenerul meu locuim in Olanda de 3 ani. De curand l-am adus si pe fiul meu, sa locuiasca aici definitif. Are 14 ani. Relatia noastra s-a schimbat mult. A inceput sa-i caute tot timpul motive sa-l certe, e ca un vanator efectiv, pe cand fiul meu e gelos reprosandu-mi ca tot ce fac o fac doar pt partenerul meu. A fost ziua lui, de exemplu, si a fost foarte deranjat ca i-am luat un cadou mai scump.

Eu sunt acum partea care trebuie sa imprastii iubire dar sunt la serviciu toata ziua iar cand vin acasa, rar se intampla sa fie totul ok. Prietenul meu are si el o fiica de 12 ani care locuieste cu fosta sotie in Romania. Va spun sincer ca nu ma mai tin uneori nervii desi sunt o persoana care indura mult.

Ca relatie de cuplu problema e ca ne iubim, chiar foarte mult. El nu mai are serviciu acum si banuiam ca e totusi un motiv ca totul sa fie atat de negru in jurul lui. Nu mai stiu ce sa cred si nu stiu cum sa fac sa reusesc sa depasesc aceasta situatie. Oare ar fi rezolvarea in mainile mele? Calina, 35

Intrebare pusa de: Calin, 35

Raspunsul psihologului:

Draga Calina, situatia ta este destul de complicata asa cum rezulta din scrisoarea ta. Dar iata cateva lucruri la care sa te gandesti:

Cu siguranta ca fiul tau trece el insusi printr-o etapa de viata aparte, complet diferita de ceea ce a fost pana acum! Cu atat mai mult, in noul context de viata la care ar trebui deci sa faca fata, in plus fata de propria sa adaptare in noua lume!!!

La fel si partenerul tau. Cu siguranta ca trece printr-o etapa grea data de lipsa serviciului. Banuiesc ca era furios nu neaparat pe gestul tau sau pe tine ci pe banii pe care i-ai implicat in acest cadou. Barbatii sunt mult mai atenti la aceste lucruri ce tin de partea pragmatica-realista si se igrijoreaza mai ales daca ei nu pot lua parte la bugetul lunar al unui cuplu. Probabil ca ai considerat ca un cadou scump ar putea suplini perioada in care copilul tau a stat departe de tine.

Si nu in ultimul rand, relatia voastra trece printr-o noua etapa. Dupa un timp petrecut singuri, ca un cuplu, acum trebuie sa va adaptati aparitiei fiului, deci sa va comportati mai mult sau mai putin ca o “familie’ pentru el. Acest lucru iar nu poate fi retrait intern-emotional la fel de tine si de partenerul tau.

Cred ca ar trebui sa va acordati timp, stiu ca rabdarea ta e pusa la incercare, dar daca reusesti sa intelegi pe bucati fiecare din elementele ecuatiei tale de viata, poate ca vei reusi sa faci ca lucrurile individuale sa fie comune, si ca cele comune sa fie atat frumoase cat si grele, cum ar fi ceva momente de restriste financiara.

Adica impreuna, si la bine, si la greu!!!.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top