Now Reading
A inceput sa joace la jocuri de noroc

A inceput sa joace la jocuri de noroc

Am un prieten cu care vorbesc de 5 ani. De un an de zile, din cauza unor datorii pe care nu a putut sa le dea la timp, a inceput sa joace la jocuri de noroc. Cum pot sa-l fac sa renunte la acest viciu? La doctor nu vrea sa mearga pentru ca este convins ca el nu are probleme si ca se poate lasa. Astept un sfat din partea D-voastra cum sa-l ajut sa renunte la acest obicei. Va multumesc!

Intrebare pusa de: Amalia, 24

Raspunsul psihologului:

Amalia, nu am un sfat pentru tine, ci o poveste adevarata. In urma cu cateva decenii, in dorinta de a-i ajuta pe cei dependenti de alcool, s-au fondat grupurile alcoolicilor anonimi. Mai tarziu, a devenit evident ca si persoanele din randul familiei alcoolicilor (parinti, frati, sot/sotie etc) aveau nevoie de ajutor. Asa s-au format grupurile persoanelor co-dependente. Adica persoane dependente de un dependent de alcool.

Nu stiu daca gasesti aceasta poveste de vreun ajutor acum. Sper doar sa ridice niste semne de intrebere care, la timpul potrivit, isi vor gasi raspunsul.

View Comment (1)
  • Eu am avut probleme cu jocurile de noroc in jur de 7-8 ani. Am trecut prin diverse perioade, consilieri, etc nimic nu a dat vreun rezultat cu adevarat. Acum un an si ceva am inceput terapia de grup la Centrul Armonia si m-am dus acolo pentru ca era gratis in primul rand. A fost binisor dar simteam ca revin iar si nu vroiam asta, asa ca am intrat pe tratament la ei. Am facut coaching si psihoterapie, iar la sfarsitul tratamentului mi-am luat o meditatie audio pe care o ascult de fiecare data cand consider ca trebuie. Am in prezent un an de cand nu am mai intrat in cazino, nu am mai jucat la aparate. Mai bag din cand in cand bilete la pariuri, dar nu mai mult de 2-5 lei pe bilet. Nu ma considet vindecat pt ca e o boala grea asta, dar sunt mult mai stapan pe deciziile mele.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top