Now Reading
Tata e alcoolic si cu mama nu ma inteleg aproape deloc

Tata e alcoolic si cu mama nu ma inteleg aproape deloc

Am 20 de ani si locuiesc cu parintii. Tata e alcoolic si cu mama nu ma inteleg aproape deloc. Mereu imi spune ca nu fac nimic. Avem 2 apartamente, celalalt e gol, nu sta nimeni, si daca vreau sa ma mut imi cere sa ii platesc chiria de 150 de euro. Problema e ca sunt studenta la zi in anul I si avand cursuri atat dimineata cat si seara mi-e greu sa imi iau si o slujba. De 3 ani ma confrunt cu atacuri de panica, oboseala psihica, insomnii si ulcer. In fiecare dimineata imi da trezirea la 5.30 cand pleaca tata la serviciu si face o galagie insuportabila. In timpul zilei nu ma lasa sa ma odihnesc deloc, oricat de obosita as fi. Cateodata simt ca nu ma mai pot tine pe picioare, insa nimeni nu ma asculta. Mai am un frate mai mic, de 14 ani, care se comporta la fel de urat cu mine. Eu sunt o persoana mai linistita, imi place sa citesc, imi place sa studiez, sa socializez. Majoritatea oamenilor ma apreciaza, insa atunci cand vin acasa nu aud decat lucruri care ma fac sa cred ca sunt cea mai mica si neinsemnata fiinta de pe pamant. Stiu ca mi-ar prinde bine sa ma mut. Dar nu am bani incat sa imi pot permite. Va rog sa ma ajutati cu o solutie.

Intrebare pusa de: , 20

Raspunsul psihologului:

Este clar ca mama ta nu vrea ca tu sa pleci de langa ea. Are nevoie de tine! Are nevoie de tine pentru a se descarca, pentru a pune in tine frustrarile sale atunci cand simte ca acestea o depasesc. Probabil ca ea considera ca tu trebuie sa imparti cu ea nefericirea ei. Faptul ca si fratele tau mai mic se comporta urat cu tine ma face sa cred ca situatia este mai complicata si ca intr-un fel, inconstient evident, tu o intretii.

Atacuri de panica, oboseala psihica, insomnii si ulcer, la varsta ta este deja cam mult. Poate ca nu te poti muta acum, dar o psihoterapie ai putea sa incepi. Totul depinde de cat de motivata esti sa faci o schimbare in viata ta.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top