Now Reading
Am o nevasta vesnic nemultumita

Am o nevasta vesnic nemultumita

Am doua fete frumoase, una de 2 ani jumatate si una de 9 luni. Asta e partea buna… In schimb am o nevasta vesnic nemultumita, in sensul ca eu stau mai mult pe acasa, o ajut cu treburile zilnice, dau lapte la aia mica, o schimb am grija de ea, pe aia mare o duc la gradi, in schimb am parte numai de reprosuri ca nu fac nimica bine, ca sunt numai un baby sitter ce isi poate gasi oriunde… De o vreme imi tot spune ca pleaca, divorteaza ca nu sunt bun pentru ea, mai zice si ca ma iubeste cateodata. sunt foarte nefericit, i-am zis sa mergem la psiholog dar zice ca nu crede ca ne poate ajuta…. vreau si eu eu sfat. Inca o iubesc, imi iubesc copiii. Ce sa fac?

Intrebare pusa de: Robert, 36

Raspunsul psihologului:

Din mesajul pe care l-ati trimis pare ca sotia dumneavoastra este deranjata de faptul ca aveti grija de copii in loc sa faceti altceva (o cariera poate, e neclar). Intr-o societate traditionalista cum este cea romaneasca, ingrijirea copiilor cade mai ales in sarcina femeii si intretinerea familiei mai ales in sarcina tatalui.

Rolurile au inceput sa se schimbe in ultima vreme (de exemplu exista posibilitatea ca tatal sa-si ia concediu in locul mamei dupa nasterea copiilor), dar se pare ca sotia dumneavoastra are in minte un model masculin traditionalist cu care va compara. Cu alte cuvinte dorinta dumneavoastra de a petrece timp cu copiii pe care ii iubiti va devalorizeaza ca barbat in ochii ei.

Parerea mea este ca o discutie cu un psihoterapeut v-ar prinde bine. Poate va ajuta sa va impacati punctele de vedere.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top