Now Reading
De cand am nascut nu mai am aceeasi viata de familie

De cand am nascut nu mai am aceeasi viata de familie

Revista Psychologies

De cand am nascut nu mai am aceeasi viata de familie. Imi neglijez mereu sotul si tot timpul ma enervez din motive banale. Problema e ca nu ma pot controla.Va rog sa-mi da-ti un sfat pentru ca pe zi ce trece e mai rau si am inceput sa si sufar din cauza nervilor. Mi se umfla rau venele, am dureri de cap si plang ore in sir. Astept un raspuns de la d-voastra. Va multumesc!

Intrebare pusa de: Lili, 27

Raspunsul psihologului:

In general nasterea unui copil declanseaza atat mamei cat si partenerului tot felul de emotii si reactii psihologice.

Pe de-o parte mama eset supusa unui stress foarte mare post-natal, atat de mare incat poate sa declanseze o depresie sau o psihoza post-natala reactiva. Asta inseamna ca ingrijorarile si starile dv de rau ar trebui sa le discutati cu un medic, sau cu un psiholog care sa va ajute sa va intelegeti si sa va poata ajuta sa treceti peste aceasta faza.

Iar pe de alta parte, cuplul este si el supus unui test de stres si obligat sa se adapteze noilor cerinte si responsabilitati, de data asta, parintesti, fata de copil. Adica sa incerce sa il introduca pe cel mic in spatiul lor intim. Acest lucru lasa de multe ori urmari in plan afectiv, sotul se poate simti lasat pe dinafara relatiei atat de stranse mama-copil; mama s-ar putea simti ‚ofensata’ ca sotul ar dori sa intervina activ in aceasta diada, sotia si sotul ar putea sa il simta pe cel mic ca pe un ‚intrus’ in viata lor intima, si alte situatii. Neaparat trebuie sa discutati cu cineva inainte ca dv sa nu va tensionati si mai rau si relatia dv sa se destrame.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top