Now Reading
Eu sunt calda, el e rece…

Eu sunt calda, el e rece…

Sunt intr-o relatie de 4 ani iar de 6 luni ne-am mutat impreuna. Problema mea sta in felul urmator… iubitul meu se poarta rece cu mine… are perioade cand nu imi vorbeste deloc toata ziua. Am discutat cu el de ce se comporta asa, si mi-a spus ca asta e firea lui. Ca nu se poate schimba, ca uneori simte nevoia sa ma tina in brate, dar are zile cand ii e sila si de el. Nu stiu ce sa fac… il iubesc foarte mult… dar cand il vad ca toata ziua sta la calculator sau se uita la televizor, iar pe mine ma ingora total, ca si cum nu as fi cu el in camera… ma doare extrem de mult. I-am spus sa ne despartim, ca in felul acesta nu ajungem nicaieri. Eu sunt sensibila, am nevoie de atentie, el e rece, are nevoie de liniste, mereu imi reproseaza ca vorbesc prea mult si il sufoc. Ce sa fac?

Intrebare pusa de: alina, 24

Raspunsul psihologului:

Ar fi fost de ajutor daca ati fi precizat cateva „detalii”: atitudinea prietenului dvs care va nemultumeste a survenit in urma miracol impreuna sau a fost aceeasi tot timpul relatiei (4 ani)?

Cui ii apartine initiativa mutarii impreuna? El a venit cu aceasta idee sau „ati tras” dvs de el?

Altfel spus, dispozitia lui este una reactiva (este suparat pe dvs pentru ca i-ati impus o decizie – mutarea impreuna – pe care el nu o dorea de fapt) sau este ceva cronic (respectiv o dimensiune caracteriala a lui)?

In prima varianta, o discutie (sau o serie de discutii) ar putea fi de ajutor. In a doua varianta, ma tem ca nu puteti face prea multe. El ar trebui sa faca ceva cu el, si aici ma gandesc la o psihoterapie.
 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top