Now Reading
Imi pot incheia viata sentimentala deinitiv?

Imi pot incheia viata sentimentala deinitiv?

Sunt vaduva de aproape un an. Casnicia noastra a avut si bune dar si multe rele. Acum nu mai conteaza… Nu pot sa spun ca am uitat tot ce a fost rau in viata mea si inca mai simt in sufletul meu multa durere…. Am doi copii minori si trebuie sa lupt ca sa-i pot creste. Am un serviciu mizerabil, pe care il urasc, dar traiesc cu speranta ca va fi bine si pentru mine intr-o zi. Inca am zile grele in care nu am chef sa traiesc, dar imi revin destul de repede. Intotdeauna am fost o fire calma, romantica, visatoare. Mi-as fi dorit ca sotul meu sa fi fost la fel, dar din pacate am fost firi diferite. Mi-a lipsit cel mai mult comunicarea si calmul unei relatii… Intrebarea mea este… Imi pot incheia viata sentimentala deinitiv? Cred ca am o varsta si pentru mine nu mai exista nimeni… Multumesc anticipat pentru raspuns.

Intrebare pusa de: Eliana, 40

Raspunsul psihologului:

Dumneavoastra treceti printr-un proces de doliu si impresia mea este ca sunteti deprimata.

De multe ori doliul este mai dureros si mai lung pentru partenerul ramas in viata daca relatia nu a fost tocmai perfecta. Acest lucru se intampla pentru ca supravietuitorul regreta ca n-a reusit sa imbunatateasca lucrurile pe cand celalalt inca traia, caci dupa moartea lui sigur ca devine imposibil. Dorinta de a repara ce nu mergea in relatie ramane in noi si, parandu-ni-se de neimplinit, se reflecta pe plan intern prin faptul ca ne simtim defecti, lipisiti de speranta ca ne vom reveni si vom mai fi demni de iubirea altuia. Poate acesta este motivul pentru care nu incercati sa va gasiti un serviciu care sa va placa si va bate gandul sa renuntati la „viata sentimentala.”

Vestea buna este ca, deseori, un proces de doliu incheiat cu succes ne intareste, ne face sa privim viata dintr-o perspectiva noua, sa ne reconsideram valorile si prioritatile si sa indraznim sa facem lucruri pe care altadata le-am lasat deoparte, desi banuiam ca ne-ar aduce momente de fericire.

Poate v-ar fi de folos sa discutati cu un psiholog sau psihoterapeut despre doliul prin care treceti si gandurile negre care va bantuie, este posibil sa va poata ajuta.

In ce priveste viata sentimentala, decizia este doar a dumneavoastra, insa nu uitati ca nu se stie de unde sare iepurele.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top