Now Reading
Ma macina gandul ca mereu exista cineva MAI ca mine

Ma macina gandul ca mereu exista cineva MAI ca mine

Cu ce sa incep? Sunt o persoana care se asteapta la prea multe de la altii si de la mine. Astept mereu sa primesc mai multa atentie. Incerc sa ma programez psihic sa nu ma astept la multe, sa nu ma astept ca voi avea intr-o zi ceea de ce am nevoie, ca sa evit dezamagirea. Dar e foarte greu, e ca o boala de care nu poti scapa, care se numeste nemultumirea de sine. Spre exemplu, cind se uita un tip dragut la mine, indata ma gindesc ca si-ar intoarce imediat privirea spre vreo cunoscuta de-a mea care e mult mai frumoasa si mai charismatica. Nu-mi pot scoate din minte ginduri din astea stupide a caror esenta este ca nu sunt suficient de… cu atitudine, frumoasa. Ma macina gandul ca mereu exista cineva MAI ca mine. Inainte aveam stari de inferioritate, acum parca nu, si cu toate ca imi place de felul cum arat, repede imi sustrage atentia faptul ca nu primesc suficienta atentie sau ca cineva e mai bun ca mine. Mi-a mai spus o persoana ca niciodata nu mai sunt multumita. Nu sunt invidioasa, pentru ca admir celelalte persoane si le doresc numai bine. Va rog mult dati-mi sfaturi cum sa scap de nemultumire, pentru ca m-am saturat de dezamagiri.

Intrebare pusa de: passion, 17

Raspunsul psihologului:

De obicei, persoanele care in copilarie au avut un parinte absent sau extrem de critic prezinta o nevoie excesiva de atentie. Practic, sunt dependente de atentia celorlalti. Daca in configuratia familiala a mai existat si un frate/o sora, care a avut mai mult succes in a capta atentia si afectiunea parintilor, lucrurile sunt si mai complicate.
Cauza problemelor tale trebuie cautata in relatiile afective cu membrii familiei tale. Mi-ar placea sa iti ofer un sfat care sa iti dizolve pe loc nemultumirile, dar acest lucru nu este posibil. Iti recomand o psihoterapie psihanalitica in cadrul careia vei putea explora pe indelete relatiile afective cu membrii familiei tale, precum si modul in care tu ti-ai construit personalitatea in acest context..

View Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top