Now Reading
Ce ar trebui sa fac cand stiu ca pot si nu stiu ce?

Ce ar trebui sa fac cand stiu ca pot si nu stiu ce?

Pentru a-mi intelege intrebarea in adevaratul ei sens eu cred ca trebuie sa zic cateva lucruri mai intai. Eu ca om, imi vad viata ca pe o serie d seriale, episoade din viata mea. La sfarsitul fiecarui episod am atins un scop propus mie insu-mi. Am avut in minte un scop destul d mare la un moment dat. Am muncit din greu la implinirea lui. Cand l-am vazut realizat am zis „pot daca vreau”. Intrebarea mea este: Ce ar trebui sa fac cand stiu ca pot si nu stiu ce?

Intrebare pusa de: andalee, 20

Raspunsul psihologului:

Draga Andalee, in ciuda eforturilor tale de a ma ajuta sa inteleg intrebarea ta, tot nu am inteles-o. Am inteles in schimb ca tu ai o mare nevoie de a demonstra ca poti. Oamenii care au o astfel de nevoie de a-si demonstra competenta, de a fi invingatori etc. devin buni performeri, buni sportivi, buni lideri, competitori de temut.

Au in schimb mari dificultati in a se relaxa si a se bucura de viata. Ei privesc viata ca pe o cursa cu obstacole si se condamna la o viata plina de eforturi, dar si de satisfactii… mai mult sau mai putin narcisice..

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top