Now Reading
As vrea sa-mi investesc cunostintele si capacitatea in ceva concret

As vrea sa-mi investesc cunostintele si capacitatea in ceva concret

Buna ziua! Am terminat o facultate frumoasa exact acum 20 de ani, profil real si de foarte multi ani lucrez ca si profesor. In plan familial viata mi-a oferit o casnicie mai putin reusita dar am un copil, pe care l-am crescut singura, toti anii de scoala si acum pot spune ca ma simt multumita, la toamna va fi student. Am ajuns la o varsta – 42 de ani – si simt ca vreau mai mult de la mine. As vrea sa-mi investesc cunostintele si capacitatea in ceva concret, ceva care sa-mi ofere implicarea intr-o viata sociala. In ultimii ani am urmat un curs de limba franceza, concretizat anul acesta printr-un atestat ce tine de Camera de Comert din Paris iar acum ma pregatesc sa obtin un atestat pentru limba engleza. Nu e usor insa vreau sa incerc pana voi reusi. Regret anii in care nu am facut decat scoala-casa si atat si acum as vrea sa recuperez. Am vazut in vara aceasta cateva masterate interesante la Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei – relatii interculturale dar nu stiu concret ce perspective as avea de a-mi deschide si alte oportunitati. V-am scris aceste randuri pentru ca doresc cateva sugestii spre activitati care sa-mi deschida o viata sociala mai bogata. Multumesc!!!

Intrebare pusa de: Liberty, 42

Raspunsul psihologului:

Felicitari pentru demersurile intreprinse pentru a va imbogati viata! Cursurile ofera intr-adevar oportunitati pentru a cunoaste noi oameni, oameni care in plus impartasesc interese comune. Nu va pot sugera ce anume cursuri sa faceti, asta va trebui sa decideti Dvs in functie de interesele si aptitudinile Dvs.
Ceea ce va recomand este sa…visati. Incercati sa construiti imagini clare si specifice ale unui stil nou de viata care sa va ofere mai multa bucurie si implinire. Ce va vedeti facand? Ce fel de oameni doriti sa atrageti in viata Dvs? Cum va vedeti interactionand cu ei, ce va imaginati facand impreuna etc.
Aceste jocuri ale imaginatiei au darul de a va deschide catre schimbare. Iar cand veti fi pregatita, schimbarea se va produce inevitabil..

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top