Now Reading
Mi-e frica sa nu se termine totul!

Mi-e frica sa nu se termine totul!

Mi-e frica sa nu se termine totul! Am o relatie de 4 ani,timp in care au existat mai multe certuri si probleme intre noi. El este cu un an mai mare decat mine dar pare mai matur. Inca de la inceput nu a avut incredere in mine, din cauza unor greseli ale mele, l-am mintit, dar nu pentru a ascunde o greseala ci de teama de a se supara, de a il pierde. Este totul pentru mine, il iubesc enorm, este prima mea iubire si imi doresc sa fie ultima,dar in ultimul timp imi reproseaza ca nu am hobby-uri, ca nu imi sunt suficienta si ca ma plictesc cu mine. Nu mi-a promis niciodata nimic, mi-a spus ca nu vrea sa se casatoreasca, ca e egoist si dificil, dar eu l-am acceptat si cu defectele sale pentru ca m-am indragostit de partea sa buna. Simt ca a devenit rece cu mine, nu m-ai isi doreste sa ne vedem decat la insistentele mele si mi-a spus ca vrea sa merga singur in vacanta. Eu incerc sa rezolv problemele pe care le avem, incerc sa nu il sufoc, dar problemele aprar din nimicuri. Nu stiu ce sa mai fac.

Intrebare pusa de: popescu, 22

Raspunsul psihologului:

Mesajul tau poarta cu el starea de anxietate pe care o traiesti. Iar nelinistea ta este atat de mare, disperarea la gandul ca il poti pierde atat de acuta, incat orice ti-as spune nu ar conta. Nu ai putea sa asculti ce ti-as spune, ai auzi, dar cuvintele nu ar ajunge la tine.

Asadar, constient fiind de inutilitatea sfatului meu, iti spun:
Cu cat ne agatam mai mult de ceva/ cineva, cu atat riscul de a-l pierde este mai mare.
Uneori, tot ceea ce putem face este sa acceptam ideea ca am putea pierde, ca am pierdut, sa traim durerea pierderii si sa facem doliul dorintei noastre neimplinite.
Cum stim daca iubim cu adevarat pe cineva? Ii respectam libertatea de a pleca de langa noi..

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top