Now Reading
Prietena mea vorbeste doar despre banii ei

Prietena mea vorbeste doar despre banii ei

Revista Psychologies

Am o prietena pe care nu o vazusem de cativa ani. Stiam ca ii merge foarte bine, dar nu mi-am imaginat ca o femeie inteligenta ca ea poate fi atat de dornica de a ma informa cati bani are. Mi se pare de prost gust. In final, am avut sentimentul ca este nefericita.

Intrebare pusa de: Madalina

Raspunsul psihologului:

Draga Madalina, suna trist atat pentru tine, cat si pentru prietena ta. De fapt, v-ati intalnit pentru a lua masa impreuna si totul s-a transformat intr-un spectacol de prezentare simptomatica a investitiilor ei masive in haine si ma­si­na.

Este pacat ca multi oameni bogati din Romania nu au inteles cat este de important sa nu exhibi banii. Trendul este invers. Imi pare rau ca intalnirea voastra s-a transformat in altceva decat ar fi trebuit sa fie: revederea a doua prietene.

Dar sa privim lucrurile mai departe! Poate ca prietena ta este frustrata, nu se simte destul de admirata. Daca atunci cand ai incercat sa schimbi subiectul nu a inteles ca banii ei nu te intereseaza, inseamna ca trebuie sa-i spui mai clar. Daca se mai intampla, cu ea sau cu altcineva, poti sa spui direct ce gandesti, si anume ca nu vrei sa stii cat are in cont si ca nu te simti deloc flatata de cheltuielile ei.

Desigur, pentru tine ramane marea intrebare: de ce voia, de fapt, sa se intalneasca cu tine? Pentru ca ii facea placere sau pentru a te folosi ca spectatoare a ei? Probabil ca prietena ta nu-si da seama de semnificatia atitudinii ei. Nu cred ca a fost intentia ei sa te jigneasca. Pur si simplu nu s-a gandit si nu a facut efortul sa isi imagineze cum s-ar simti ea in locul tau.

Sau poate, si mai semnificativ, cei/cele din jurul ei fac acest lucru in mod curent si ea nu face decat sa reproduca un comportament observat la ceilalti. Desigur, ea are si libertatea de a nu mai copia ceea ce vede la ceilalti. Va fi alegerea ei. Insa tu nu esti nevoita s-o asculti..

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top