Now Reading
Pe fiul meu il preo­cu­pa hainele de marca

Pe fiul meu il preo­cu­pa hainele de marca

Revista Psychologies

Am un fiu in varsta de 15 ani care este in clasa a IX-a si, de cand merge la liceu, a inceput sa fie obraznic, une­ori chiar impertinent. Este mai putin motivat sa invete si il preocupa prea mult jocurile pe calculator, tele­foa­ne­le mobile, hainele de marca. Nu mai face sport, nu il mai intereseaza – el, care, inainte, ar fi renuntat la multe lu­cruri pentru a nu rata o ora de tenis sau un meci de baschet la televizor. Nu stiu cum sa procedez fara a-l brusca.

Intrebare pusa de: Alina

Raspunsul psihologului:

Draga Alina, problema ta o au multe mame. Este normal ca, schimband mediul scolar, sa apara altfel de interese.

Ceea ce aude el in jurul sau sunt povesti despre faptul ca „cine are mai multi bani este mai destept“, si atunci poate a­junge rapid la concluzia ca nu ar mai a­vea nevoie de scoa­la. Desigur, exista eroii zilei, bine mediatizati, si este foarte greu sa-l ajuti sa transgreseze limitele acestei „culturi“ locale si sa ajunga la alte valori.

In locul tau, l-as face sa vorbeasca despre aceste lucruri. Apoi as relativiza totul, a­ratandu-i ca cei care au luat Premiul Nobel nu erau neaparat bo­gati, ceea ce nu-i face mai putin inteligenti. Exista si altfel de valori decat cele ale societatii de consum.

Fiul tau are varsta la care este bine sa-i propui tenis, excursii, sa vada ca viata este si in alt fel, si in alta parte. Ajuta-l sa cunoasca multi oameni care au preocupari diferite. O experienta sociala diferita il poate ajuta..

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top