Now Reading
Probabil ti-e teama de o apropiere prea mare

Probabil ti-e teama de o apropiere prea mare

Buna , sunt casatorita de 3 ani dupa o relatie de un deceniu aproape, am citit raspunsul la ,,Iubire la distanta”. Credeti-ma, am avut parte 7 ani de o relatie de genu, intr-adevar fara intelepciune nu faci nimic. E foarte greu cand ma gandesc prin ce am trecut, acuma suntem casatoriti de 3 ani si ne dorim foarte mult un copil cam de un an si imi dau seama ca prin ce am trecut eu atunci. E nimic fata de acuma. Sunt foarte descurajata si stiu ca este singurul lucru care ne lipseste. Am ajuns sa discutam doar cand eu am avut o cadere nervoasa, pana atunci nimic. Am niste sentimente ciudate, imi este dor sa fiu singura cum eram cand el era departe, parca mi-e frica si simt ca nu fac fata relatiei si ce e mai rau e ca ma izolez de prieteni si prefer sa vorbesc cu amici virtuali pe care ii cunosc doar de pe net. Acolo pot sa ma refugiez si parca sunt alta persoana, ce sa fac??? VA MULTUMESC !

Intrebare pusa de: kicsi, 33

Raspunsul psihologului:

Relatiile pe internet implica o distanta care probabil iti ofera un sentiment de siguranta. Este ca si cum ai participa intr-o relatie dintr-un barlog care te apara de prea multa neplacere, e mai greu sa pleci dintr-o incapere in mijlocul unei discutii cu sotul tau decat dintr-un chat room.

Sa traiesti alaturi de cineva duce de obicei la o apropiere care pe unii ii incomodeaza. Pentru ca mai degraba o persoana apropiata te poate rani, nu una care iti e indiferenta. Acesta e motivul pentru care uneori izbucnesc certuri intre doi iubiti, prin cearta ei isi recapata o distanta confortabila.

Probabil ti-e teama de o apropiere prea mare intre voi doi. Ai putea sa te gandesti singura ce anume din tine iti provoaca spaima, ce anume s-a intamplat in trecutul tau de ai ajuns sa te simti in pericol alaturi de cineva (poate simti ca te pierzi pe tine daca nu pastrezi o anumita distanta sau poate ca nu te consideri suficient de „buna” asa cum esti tu de simti nevoia sa fii „alta persoana).

Daca ti se pare ca ai nevoie, ai putea recurge la o psihoterapie individuala sau de cuplu.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top