Now Reading
Simt doar obligatia unui act sexual

Simt doar obligatia unui act sexual

Revista Psychologies

Suntem impreuna de patru ani si jumatate. Am apreciat mult la el ca a avut rabdarea sa astepte momentul in care m-am simtit pregatita sa facem sex. De multe ori insa nu simt dorinta, simt doar presiunea unui act sexual. Nu-mi place sa ma simt fortata, ci doresc sa vina de la sine. Astfel, ca sa simt si eu ceva, am recurs tot mai des la cate un pahar cu vin. Dar nu vreau ca dorinta mea sa vina datorita alcoolului.

Intrebare pusa de: Ariana

Raspunsul psihologului:

Nu este bine sa accepti relatii sexuale din obligatie, mai ales ca va intalniti o data pe saptamana. Chiar daca exista perspectiva serioasa a casatoriei, dupa cum scrii, nu inseamna ca esti obligata.

Ai dreptate, nu trebuie sa te lasi fortata si nici nu este cazul sa recurgi la alcool. Exista, din pacate, acest mit al femeii dive, vampa care accepta relatii sexuale oricand. Nu trebuie sa-ti fie teama ca refuzand l-ai putea pierde. Mai ales ca partenerul tau nu a exprimat asemenea dorinte macho. Deci, linistes­te-te si refuza atunci cand nu vrei.

Relatia sexuala trebuie dorita de amandoi. Pentru tine, este momen­tul sa discuti deschis cu partenerul despre aceste temeri. Spune-i ca iti este greu sa duci relatia in acest fel. Daca nu va puteti vedea mai des, atunci lasa lucrurile sa se des­fa­soa­re firesc, cu un „da“ sau un „nu“, dupa cum simti.

Nu stiu daca el stie sa aiba rabdare pentru a te face sa-l doresti. Sexologii spun ca nu exista femei reci, exista doar barbati nepriceputi. Multe femei isi doresc un preludiu foarte lung si, mai ales, au nevoie de multa intelegere. Exista o re­gu­la, mai putin discutata, din pacate, ca femeia este cea care hotaraste finalul, tocmai pentru ca ea ajunge mai greu la dorinta. De aceea, face parte din jocul iubirii ca barbatul sa se straduiasca.

Pe de alta parte, nu exista intimitate intre voi doi, si intimitatea nu se creeaza numai in acele momente, ci este vorba de calitatea relatiei. Spui ca tu si partenerul tau nu comunicati destul. Or, conditia primordiala este ca tu sa poti vorbi in mod deschis cu el despre problemele voastre. Incearca, draga cititoare! Asta se invata in timp..

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top