Now Reading
Sunt obsedat sa ma uit dupa alte femei

Sunt obsedat sa ma uit dupa alte femei

Sunt casatorit de 2 ani de zile si am o relatie buna cu sotia mea. Problema mea este ca sunt obsedat sa ma uit dupa alte femei (pe strada, in reviste, pe Internet etc.). Marturisesc ca am incercat sa schimb acest lucru la mine, insa nu reusesc. Stiu ca nu e bine ce fac, ma abtin o perioada, dupa care incep din nou. Simt ca prezenta unei femei (nu neaparat frumoasa) imi atrage atentia si trebuie neaparat sa ma uit, sa o analizez si chiar sa-mi imaginez lucruri legate de aceasta. In adolescenta am vizionat mult material cu tenta sexuala si ma gandesc ca de aici se trage aceasta problema a mea, pe care as vrea sa o inlatur. Exista o metoda de a vindeca acest comportament deviat si sa vindec pentru totdeauna aceasta obsesie? Va multumesc pentru ajutor.

Intrebare pusa de: A, 25

Raspunsul psihologului:

Este absolut normal sa ai fantasme (fantezii, reverii, scenarii potentate de dorinte – sexuale sau de alta natura).

La varsta ta, este normal sa ai multe fantasme sexuale. Multi barbati/ baieti au. Doar ca ei nu se culpabilizeaza atat de mult ca tine si nu considera astfel de reactii ca reprezentand un comportament deviant. Cu cat vei incerca sa blochezi aceste fantezii, cu atat ele vor deveni mai pregnante, mai obsesive.

Daca le vei accepta ca simple produse ale mintii, fara sa te culpabilizezi foarte mult, fara sa incerci sa le blochezi si fara sa te agati de ele, ele vor persista un timp apoi vor trece si vor fi inlocuite de alte fantezii ( de alta natura).

A gandi un lucru nu inseamna neaparat sa il transpui in fapta.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top