Now Reading
Sunt suparacioasa

Sunt suparacioasa

Am o problema de comportament, in sensul ca sunt foarte suparacioasa si iau lucrurile foarte in serios. Nu stiu sa ma detasez de probleme si ma afecteaza parerea celor din jur.

Intrebare pusa de: dima, 23

Raspunsul psihologului:

Cred ca faceti din fiecare situatie sociala si relatie o disputa personala, o lupta, o competitie, din care TREBUIE sa iesiti invingatoare. Aceasta eticheta pare ca va atrage si va caracterizeaza si doar situatia de invingator are sens pentru dvs., iar cea de invins, este echivalenta cu cea de pierzator.

Cred ca sunteti o persoana care isi doreste sa controleze si nu sa fie controlata, o astfel de perspectiva fiindu-va complet respingatoare. Pentru ca oamenii sa aiba incredere in dvs, trebuie si dvs sa aveti incredere in ei, iar acesta poate fi un exercitiu care implica din cand in cand si riscuri, deoarece va poate expune atacurilor si persecutiilor pe care unii vi le pot face uneori.

De asemenea luarea lucrurilor prea in serios si lipsa spiritului ludic poate arata ca sunteti o persoana prea rigida, care vede lucrurile prea fixist, doar in alb si negru. Mai multa flexiblitate, mai mult umor, mai multa incredere in sine ar aduce mai multa culoare stilului dvs de comportament – pentru ca oamenii resping persoanele ‘uracioase’, cele care ‘se iau in serios’ si care nu stiu si nu pot sa faca haz de necaz, sau chiar se amuza pe seama propriei persoane.

S-ar mai putea spune ca aveti un simt crescut al sentimentului de rusine, v-ar fi teama sa nu va faceti de ras in fata celorlalti.

Cred ca o sugestie importanta ar fi sa incercati sa gasiti fie un curs de actorie, de public speaking, fie sa stati de vorba mai pe indelete cu un psihoterapeut pentru a afla mai degraba de unde vi s-ar ‘trage’ acest fel de a fi si de a reactiona.
 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top