Now Reading
Varsta adolescentei este o perioada dificila

Varsta adolescentei este o perioada dificila

Am si eu o fetita de 16 ani care de un jumatate. De an imi face mari probleme. A avut ghinionul de a se indragosti de un barbat de 28 de ani care sta in concubinaj cu o fata cu care are un copil de 5 ani. Noi cand am aflat de relatia ei am ramas socati si nu putem accepta asa ceva. Am incercat sa stau de vorba cu ea dar nu vrea sa ma inteleaga ca acest barbat nu o merita si ca el vrea doar o aventura cu ea. Cum sa procedez cu ea sa se lase de el si sa comunice cu mine si mai ales sa o aproprii de mine si sa devenim prietene?

Intrebare pusa de: Lucia, 40

Raspunsul psihologului:

Varsta adolescentei este o perioada dificila si uenoeri, critica, atat pentru tanarul adolescent cat si pentru parintii sai. Este varsta marilor schimbari si a marilor incercari. Adolescentul este impartit intre nevoia de protectie si siguranta acordata de parinti si nevoia de libertate si individualitate.

In cazul dv paricular, se cere de urgenta o discutie serioasa care sa aiba in vedere atat aspectele pozitive cat si pe cele negative ale acestui tip de relatie. De asemenea ar fi de dorit sa aflati ce isi doreste fiica dv pentru ea, ce planuri are, ce vise are. Nu in ultimul rand as sta de vorba si cu acel domn, singur sau impreuna cu fiica dv, care pana una alta are o relatie cu o minora si care ar putea avea de suferit legal din aceasta situatie.

Asadar ar trebui multa maturitate, tact, calm si o ascultare activa mutuala in toate aceste discutii.

V-as recomanda inclusiv de mers la o terapie de familie care sa incerce sa aseze pozitiile familiale la locul lor si sa identifice eventuale dificultati, probleme, rupturi in relatiile familiei. Adica de aflat ce anume ar fi putut sa o faca pe fiica dv sa se indragosteasca de un tip mai in varsta decat ea nu ar fi suficient pentru ca aici ar putea fi foarte multe lucruri de spus, dar ce anume o face sa nu vada partea distructiva, partea nociva pe termen mediu si lung.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top