Now Reading
Vrajitoarea trebuie sa moara

Vrajitoarea trebuie sa moara

Revista Psychologies
Autor: Sheldon Cashdan
Editura: Trei, 2009

In aceasta carte dedicata psihologiei basmelor, Sheldon Cashdan examineaza modul in care basmele ii ajuta pe copii sa faca fata conflictelor psihice, proiectandu-le propriile lupte interne dintre bine si rau asupra bataliilor puse in scena de personajele din povesti.

Vrajitoarea trebuie sa moara, Sheldon Cashdan, Editura Trei
Format: 14,5 x 20,5 cm
Colectia: Psihologie-Psihoterapie
Autori: Cashdan, Sheldon
Pret: 39,00 lei

 

Psihologia basmului

In aceasta carte dedicata psihologiei basmelor, Sheldon Cashdan examineaza modul in care basmele ii ajuta pe copii sa faca fata conflictelor psihice, proiectandu-le propriile lupte interne dintre bine si rau asupra bataliilor puse in scena de personajele din povesti. Rumpelstiltskin, Pinocchio si Rapunzel interpreteaza pe o scena lipsita de pericole dorinta senzuala, invidia, avaritia si lenea, permi tandu-le copiilor sa se confrunte cu propriile lor «pacate mortale». Semnificatia profunda a povestilor fantastice si a basmelor nu a mai fost abordata atat de patrunzator si de distractiv de la Psihanaliza basmelor, a lui Bettleheim.

«Un uluitor tur de forta pentru toti cei interesati de lumea interioara a copiilor si adultilor.»
Henry Biller, autorul cartii The Father Factor

Sheldon Cashdan este profesor emerit de psihologie la Universitatea Massachusetts, Amherst. Este autorul cartilor: Abnormal Psychology, Interactional Psychotherapy si Object Relations Therapy.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top