Now Reading
Concert Phoenix

Concert Phoenix

Revista Psychologies

Concert, Phoenix, rock


Legendara formatie PHOENIX va sustine un recital in data de 29 ianuarie 2009, la Casa de Cultura a Studentilor din Cluj-Napoca. Invitatul special al serii va fi Mony Bordeianu, solistul vocal al anilor `60 care a spart gheata comunista cu piese precum „Vremuri”, „Canarul” sau „Vino sa ne ascundem sus in nori”.

 29 ianuarie 2009
Casa de Cultura a Studentilor Cluj-Napoca
Ora: 20.0

Formula in care trupa se va prezenta in fata publicului la concertul de la Cluj-Napoca este urmatoarea:

Dzidek Marcinkiewicz – clape, bas, voce
Cristi Gram – chitara, backing vocals
Volker Vaessen – bas
Bogdan Bradu – voce
Ovidiu Lipan „Tandarica” – baterie, percutie
Ionut Contras – backing vocals, percutie
Nicu Covaci – chitara, voce
Mony Bordeianu – voce

Bilete: 50 RON
Biletele sunt disponibile in reteaua Eventim, in magazinele Germanos din tara si
in ziua concertului la sala de spectacol.

 Cu aceasta ocazie se vor prezenta si piese de pe noul album al lui Mony Bordeianu, intitulat „Back to the future”, album produs de prietenul sau Nicu Covaci si interpretat de formatia Phoenix, in stilul acelor vremuri… Albumul contine incepand de la prima piesa inregistrata in radio de Phoenix – „Stiu ca ma iubesti si tu…”, pana la piese noi, scrise in America sau Germania, si reprezinta o parada a succeselor compozitionale ale lui Mony Bordeianu.

In cadrul concertului de la Cluj-Napoca vor fi prezentate si melodii consacrate deja, cu care atat formatia, cat si publicul se identifica, dar si piese de pe noile albume produse dupa caderea zidului… („Symphoenix”, „Aniversare 35”, „In umbra marelui URSS”, „Baba Novak”).

 PHOENIX, cunoscuta in Occident sub numele de TRANSSYLVANIA – PHOENIX, este cea mai titrata formatie romaneasca de muzica rock , infiintata in 1962, la Timisoara. Phoenix a fost deschizatoare de drumuri si meritul ei este sinteza realizata intre muzica autentica romana si balcanica, muzica straveche de datini si ritual si muzica moderna rock . Aceasta sinteza, numita azi ethno – rock, este interpretata de catre cei mai virtuozi membri pe care formatia Phoenix i-a avut vreodata, avand capacitatea de a crea acea frenezie cunoscuta doar la marile evenimente culturale ale ultimelor decenii.

Formatia PHOENIX este un produs spiritual cu un anumit mesaj, independent de cei ce sunt in componenta ei la un moment dat, schimbarile de membri neafectand esenta ideii de PHOENIX care a dainuit mai bine de 45 de ani.

Mony Bordeianu, CD, Back To The Future


Tracklist „Back To The Future”:
01. Gipsys On the Road
02. Black Jack Jaguar
03. Can I Say Something To You
04. Stiu Ca Ma Iubesti
05. Touche, Touche
06. I Am A Hunter
07. Back To The Family
08. Jimmy Is Doing All Right
09. She Was A Good Girl
10. That’s The Way I Like You
11. Ulciorul

„Proiectul „Back To The Future” nu este o simpla expresie a nostalgiei, ci este un semn deosebit de clar de incurajare, pentru a avea incredere in noi insine si in viitor. Daca atunci, in anii ’60 -’70 o formatie ca Phoenix a putut visa si transmite visul unei intregi generatii, cu atat mai mult avem obligatia sa visam frumos astazi, creand proiecte menite sa configureze viitorul”
Phoenix

Ultima ora:

Phoenix va concerta si la Oradea, in data de 30 ianuarie 2009.
Pentru amanunte vizitati pagina www.promusicprod.ro/maximumrock/concerte.html!
 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top