Now Reading
Yoga si femeile

Yoga si femeile

Revista Psychologies

 

Schimbarile biologice

La scoala, cartile de biologie ne-au invatat atat despre diferentele fiziologice dintre barbat si femeie, cat si despre cantitatea mare de hormoni secretati de corpul feminin.

Efectele valurilor de schimbari hormonale se simt pe tot parcursul vietii femeii, in copilarie, la pubertate, la menstruatie, in timpul sarcinii si la menopauza.

Numarul mare de schimbari hormonale lasa corpul femeiesc vulnerabil in fata procesului de imbatranire.

Acesta este unul dintre motivele principale pentru care femeile ar trebui sa fie foarte atente la starea lor de bine si de sanatate.


Starea de bine nu este superficiala

Din pacate, sanatatea si frumusetea nu sunt supericiale, de aceea industria cosmetica in expansiune nu reuseste sa ofere solutii de lunga durata pentru procesul de imbatranire.

Daca o persoana nu se simte bine in interior, in coltul cel mai intunecat al mintii si al inimii, pielea ei nu va reflecta o stare de sanatate buna.

S-au facut multe cercetari in domeniu, au fost multe dezbateri pe aceasta tema si nu e de mirare ca unii au ajuns la concluzia ca trebuie sa caute ajutor de la un sistem holistic care sa intarzie imbatranirea organismului. Aici apare yoga.

Multe vedete de la Hollywood care isi permit luxul de a profita de toate mijloacele de retusare estetica, se indreapta acum catre Yoga pentru a-si revitaliza feminitatea.

Madonna, Tina Turner, Gwenyeth Paltrow, Jennifer Aniston sunt doar cateva dintre ele.

De ce yoga?

Desi yoga este unul dintre cele mai vechi sisteme de sanatate si stare de bine din Orient, in mintea unui incepator apare o intrebare: De ce yoga? De ce nu altceva?

Pentru a putea raspunde la intrebare aparent complicata dar simpla in esenta, trebuie sa intelegem cum functioneaza yoga si care ii sunt partile componente.

Yoga este o calatorie din exterior spre interior. Asemenea modului in care ai grija de o planta: daca vrei ca planta pe care o cresti sa se dezvolte sanatos, ai grja de radacini. Ii uzi radacinile, nu ii tai doar ramurile si frunzele uscate.

Lumea noastra exterioara este o reflectare a lumii interioare si, atata timp cat nu intelegem clar cine suntem, ce vrem si ce potential avem, nu vom putea crea armonie interioara, iar acest lucru va atrage dupa sine o dezordine exterioara.

 

Yoga inseamna mai mult decat un corp flexibil

Multi din noi cred ca yoga inseamna sa-ti pui corpul in diverse posturi dificile sau sa-ti tii respiratia pana ajungi intr-o stare transcedentala, insa este o imagine departe de realitate.

Este adevarat ca posturile de yoga sunt menite sa imbunatateasca circulatia, metabolismul, sa mareasca imunitatea, sa aduca un echilibru hormonal, insa acestea sunt doar efectele secundare ale calatoriei noastre cu yoga.

Cel mai important este faptul ca posturile yoga ne deschid ochii asupra conditionarilor pe care le-am creat in corpul nostru si tot yoga este un proces prin care ne putem reconditiona corpul si mintea pentru a ajunge la niste transformari benefice.

Procesul de reconditionare consta in modificarea unor fluxuri hormonale defectuoase in corpul femeii.

Cand au loc schimbarile hormonale, se schimba si starea emotionala.

Cand se produce o schimbare in cap si ne luam de la ochi ochelarii intunecati, incepem sa ne intelegem mai bine Punctele Forte, Punctele Slabe, Aspiratiile si Nevoile.

Dintr-o data, viata pare mai frumoasa, mai armonioasa si noi parem mai stapani pe ea. Lupta neincetata, care ne secatuia de puteri, ajunge la un final fara conflicte.
 

Pages: 1 2
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top