Now Reading
Menstruaţia conștientă

Menstruaţia conștientă

Menstruaţia e un indicator puternic și vizibil al realităţii de femeie, în corp biologic. Este darul naturii care ne amintește de designul ei ce menţine fertilitatea în modul cel mai adaptat și inteligent, în proces ciclic, care se repetă lunar.

Sângele e legătură puternică cu toate femeile din neam, ne dă apartenenţa la linia din care ne tragem. El ne mai conectează și la corpul de durere colectiv pe care femeile îl pot accesa prin menstruaţie. În pofida evoluţiei umanităţii și a progreselor aduse de dezvoltare și tehnologie, în ceea ce privește cultura profundă legată de acest proces fiziologic, natural în corp de femeie, încă persistă tabuuri la nivel de Ev Mediu, întunecat.
Greaţă, necurat, boală sau concepţii mai curăţate precum inconvenienţă, care cere discreţie, sau falsă împuternicire, ce presupune ignorare și reprimare. În orice caz este ceva despre care nu prea vorbim, decât în treacăt și în șoaptă, pe un fundal implicit de durere normală cu care nu ai ce face, decât să o reprimi dacă poţi.

În trecutul fiecăreia, avem mame, bunici și strămoașe care au trecut prin numeroase traume în corp de femeie ce au rămas neprocesate și ne-eliberate. Femei care au avut vieţi grele, pline de violenţă și abuz, fără opţiuni de libertate, devalorizate intelectual doar pentru că s-au născut femei.E de mirare deci că atât de multe fete și femei suferă dureri teribile la menstruaţie? Asta e perioada lunii care le amintește că sunt femei când o parte din ele e în rezistenţă faţă de această realitate.
În lipsa educaţiei pro-active și a adoptării unei perspective cu adevărat pozitive despre menstruaţie, rușinea pe care o preiau fetele invizibil din cultura nevorbită este evidentă. Fete care se separă de mame și refuză să vorbească despre menstruaţie după ce generaţii la rând nu s-a vorbit deloc și multe femei au intrat în etapa asta de viaţă crezând că au boli mortale.
Femei care trăiesc cu dureri considerate normale și aleg să reprime durerea în loc să-ţi facă timp să o înţeleagă. Realitatea pe care o trăiește 1 din 10 femei cel puţin, suferind de endometrioză (o boală care ia ani de zile de diagnostice greșite), este un indicator că trăim într-o cultură bolnavă.

Citește continuarea articolului în ediția mai 2024 a revistei Psychologies sau abonează-te și profită de ofertele speciale!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top