Now Reading
Avantajele perioadelor de singuratate

Avantajele perioadelor de singuratate

De multe ori s-a scris despre redescoperirea de sine in momentele de singuratate, precum si o mai mare apropiere de nevoile si dorintele proprii. Desigur, acestea sunt o parte dintre avantajele de care putem beneficia, atunci cand avem suficienta deschidere catre sine si interes sa evoluam in plan personal. Totusi, lista avantajelor nu se opreste aici.

 

Inveti sa te salvezi

E un mod de a spune faptul ca inveti sa te bazezi pe tine si sa rezolvi problemele chiar si atunci cand nu ai parte de ajutor. Desigur, sa fii single nu inseamna sa traiesti in padure, prieteni si familie vei avea mereu.

Dar multe dintre lucrurile pe care le asteptam de la un partener, invatam sa le facem si singure. Poate astfel, intr-o posibila relatie viitoare, vom sti sa ne pastram un anumit grad de independenta si sa cerem ceea ce cu adevarat avem nevoie de la iubit.

Este o desfiintare a mitului printesei care il asteapta pe Fat Frumos sa ii faca viata minunata. Cu siguranta poate avea o viata armonioasa si vesela cu el, dar si in absenta lui, viata poate fi chiar frumoasa.

Atunci cand inveti sa depinzi de tine, ti-ai castigat cu adevarat atributele autonomiei si independentei. Iar pentru a face asta cat mai corect, repeta-ti mereu ca poti si incearca pana reusesti.


O despartire nu te dezechilibreaza complet

Atunci cand esti obisnuita sa traiesti si singura, ruperea unei relatii nu iti distruge toate reperele. Vei suferi, intrucat nu exista antrenament care sa te priveze de emotiile firesti, dar vei gasi mai usor resursele sa iti revii.

Timpul pe care il petreci tu cu tine este un timp in care descoperi ceea ce iti place sa faci, te dedici anumitor activitati fara compromisuri si iti explorezi nestingherita interesele si preocuparile. Din acest motiv, chiar si dupa o despartire, vei avea la ce sa te intorci.

 

Nimic nu este definitiv

Asa cum ai invatat sa fii singura si totodata, ca iti poti schimba statutul, asa vei intelege ca si fiind intr-o relatie, nu ai garantia eternitatii. In felul acesta vei ramane mai echilibrata si te vei bucura de fiecare moment pe care il traiesti.

Unul dintre secretele fericirii este sa stii sa te bucuri de aici si acum. Momentele nu revin, timpul trece, si fiecare zi la care ai renuntat datorita nemultumirii de a nu avea ceva anume, este pierduta.

Asadar, daca esti single, profita de timpul tau si nu-l desconsidera sau irosi datorita lipsei unui partener. Invata sa te adaptezi, orice situatie se poate schimba, iar tu poti alege mereu sa apreciezi de ceea ce ai.

 

Foto: 123rf.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top