Now Reading
Incursiune in viata actritei Ioana Ginghina

Incursiune in viata actritei Ioana Ginghina

Avatar photo

De cand spui actrita, te gandesti la o viata foarte activa si interesanta. Si asa este. Insa Ioana Ginghina nu emana numai glam, ci si mult echilibru si voie buna. Ce sa fie de vina?

 

Meseria de actrita te ajuta sa comunici mai bine cu cei din jur? Iti ofera o anumita deschidere emotionala?

Ioana Ginghina: Meseria de actrita ma face mai atenta la emotiile pe care le traiesc. Incerc sa observ si la mine, dar si la altii, reactii in diverse situatii, pentru ca apoi cand joc sa le redau cat mai natural posibil. Din cauza meseriei mele sunt foarte curioasa si imi place sa observ oamenii din jur. Insa comunicarea mea nu are legatura cu meseria. Sunt un om deschis si comunicativ inca de cand eram mica.

 

Ce transformari s-au produs in tine dupa ce ai devenit mamica?

I.G.: Transformarile sunt mari. In primul rand prioritatile sunt altele. Pe primul loc este Ruxandra si totul se invarte in jurul ei. Ceea ce ma fascineaza emotional vorbind, este ca desi imi doresc putin timp pentru mine, atunci cand reusesc sa-l am mi se face dor de ea.

 

Rolurile tale de la teatrul “Ion Creanga” te ajuta sa relationezi mai bine cu fetita ta?

I.G.: Experienta mea cu Teatrul pentru copii „Ion Creanga” este una constructiva pentru Ruxandra. Merge cu mine la spectacole, repetitii si atelierele pentru copii. Este extraordinar ca „serviciul” imi permite sa iau copilul cu mine si chiar sa se bucure si sa invete ceva in acelasi timp. Faptul ca lucrez cu copiii de mai bine de 12 ani se simte, si am o comunicare foarte buna cu Ruxandra.

 

Stiu ca esti pasionata de dietele sanatoase si pe blogul tau oferi si retete raw…

I.G.: Da, asa este. La inceput a fost o pasiune, dar s-a transformat intr-un mod de viata. Am inteles ca multe dintre lucrurile cu adevarat rele ni se trag de la o alimentatie defectuoasa. Sanatatea este foarte importanta pentru mine, iar in proportie destul de mare acest lucru depinde de ceea ce mananci.

 

Ce s-a schimbat in viata ta de cand ai inceput sa faci seminarii de dezvoltare personala cu copiii?

I.G.: Suna destul de pretentios „seminarii”, sunt niste ateliere cu caracter educativ. Daca prin rolurile mele de la teatru nu aveam contact direct cu copilul, acum suntem fata in fata si chiar colegi. La ateliere, copiii si parintii sunt un public activ, care poate interveni oricand in poveste. De la fiecare atelier invat ceva si mai departe tin cont de acest lucru. Sunt atenta la dorintele si reactiile copiilor, si astfel imbunatatesc de la saptamana la saptamana metoda. Copiii sunt un public care pe moment te stoarce de energie, dar in timp realizezi ca ai castigat foarte mult. Sunt inocenti si sinceri, si te surprind cu intrebari si rezolvari simple, dar extrem de adevarate.

 

Ai anumite secrete, ori urmezi reguli speciale de nutritie, sport, pentru a te pastra in forma?

I.G.: Da, am cateva reguli alimentare, dar pe care le mai incalc cu diferite ocazii festive. Regula de baza: cat mai multe cruditati. In timp am constatat ca mancam foarte putine legume vii, crude, care au vitamine si fibre importante pentru sanatatea noastra. Astfel ca ma oblig ca la fiecare masa sa am si ceva crud in meniu. Sport… mai mult acasa. Mi-am amenajat un coltisor cu cateva aparate si acolo imi petrec cel putin 10-15 minute zilnic.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top