Now Reading
Chillosofia: Despre arta de abandon. Eu știu de ce te trezești obosit.

Chillosofia: Despre arta de abandon. Eu știu de ce te trezești obosit.

Valeria Jalenco

Astăzi, în rubrica Chillosofia, vorbim despre tine și abilitatea ta de a te ține de o promisiune.

Acțiunea de a îndeplini ceva, din punct de vedere psihologic, ține de capacitatea psihicului tău de a se gândi la confortul comunității din care faci parte. 

Grădinița

Părinții tăi te duc la grădiniță. Este primul act sacru de integrare în societate. Este primul test prin care un copil vede ce loc ocupă pe această Planetă.

La grădiniță, eu nu reușeam să adorm din cauza unui copil care mereu sabota “somnul în grup”. Acest copil avea nevoie de atenție, știa cum să o obțină cu iscusință.

La maturitate, putem presupune că schema nu se schimbă, noi nu reușim să trăim fericiți din cauza unor oameni care, la nivel psihic, au rămas la nivelul copilului care sabotează “somnul în grup”.

De ce nonconformismul cuiva ne sabotează procesele pe care le avem deja în desfășurare

Somnul este un proces de care avem nevoie ca să funcționăm corect. Acest aspect nu se schimbă pe parcursul vieții.

Toate activitățile care ne perturbă somnul, pentru mine, ca psiholog, ne expun la pericol pe termen lung. Toți oamenii care ne perturbă somnul în mod constant, ne sabotează. La un moment dat, când somnul este perturbat în permanență, abandonezi somnul sănătos pentru totdeauna și… faci asta cu toate dorințele tale! Devii maestrul abandonului.

Perturbarea somnului

Părinții copiilor de la 0 la 5 ani cunosc cât de fragil este somnul. Acești părinți trăiesc cu o sursă de perturbare a somnului numită “copil mic”. Din punct de vedere psihologic, trezirea unui copil este comunicarea unei probleme, iar această problemă trebuie citită de mama și rezolvată împreună cu tata. Însă, nu există școală de mame, mamele se descurcă singure, văzând doar actul mecanic de trezire, ele nu încearcă să traducă mesajul copilului.

Un copil care are o mamă necititoare de semnale nu este integrat corespunzător în societate. La grădiniță acest copil va perturba somnul colectiv. La maturitate, va perturba pacea altor oameni și oamenii abuzați de el vor abandona dorința de a trăi și dormi fericiți.

Ce înseamnă o integrare corespunzătoare?

Abilitatea de a alege oamenii cu care comunică, stabilirea unei conexiuni sociale cu ei, dorința de a se consulta cu ei cu privire la diverse probleme cu care se confruntă, înțelegerea ariei de competență, înțelegerea ariei de competență a altor oameni, respectul față de cei din jur.

Arta de abandon

O mamă integrată parțial în societate simte nevoia să-l izoleze și pe bărbatul ei. 

“Ionică, nu ai nevoie de sală, acolo vezi femei” care în timp se transformă în “am nivel scăzut de testosteron, nu te doresc, te abandonez”

Pleacă tati de acasă, mama se izolează și mai mult, copilul abandonează ideea de familie completă, își schimbă statutul în “copil dintr-o familie monoparentală”, sabotează somnul colectiv. 

Ce este arta de abandon? Renunțarea noastră la părțile noastre. Părți ale psihicului de care avem nevoie ca să nu ne sabotăm, să ne iubim și să iubim oamenii din comunitatea noastră.

Chillosofia este soluția

Chillosofia este o metodă prin care ești antrenat să nu te mai sabotezi și să te oprești atunci când arunci la gunoi dorințele tale.

Pașii pe care trebuie să îi respecți pentru a face o schimbare pozitivă sunt următorii:

  1. Ne auzim o oră sau două pe săptămână.
  2. Vei învăța să îți măsori indicatorii celor trei tipuri de inteligență (sexuală, rațională, emoțională).
  3. Îți vei trăi emoțiile și ele nu îți vor perturba somnul.
  4. Vom găsi metoda ta ideală de relaxare, vei practica asta tot mai des.
  5. Vei observa că începi să îți îndeplinești dorințele și nu te mai sabotezi.

Welcome to Chillosofia!

Valeria Jalenco,

Fondator Chillosofia

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top