Now Reading
De ce nu trebuie sa fugi de confruntari

De ce nu trebuie sa fugi de confruntari

Revista Psychologies

Tu iei decizii asumandu-ti consecintele alegerilor tale? Iti aperi punctul de vedere? Stii sa te impui? Iata de ce e bine sa ai curajul unei confruntari.

 

A confrunta e diferit de a judeca

In lipsa confruntarilor, cei din jur sunt in imposibilitatea sa vada mai clar cum esti, ce gandesti, ce comportamente toxice au fata de tine. Cand cineva are un comportament toxic fata de tine, prezentul este afectat in mod negativ.

 

A confrunta este o forma indirecta de a pune limite

A pune limite este echivalent cu a retrage permisiuni pe care cei din jur si le-au luat singuri. Spune: nu-ti permit sa faci x lucru. Pasivitatea afecteaza toate relatiile, cele personale pentru ca desi se intampla lucruri care iti displac nu stii sa le tratezi, cele profesionale de asemenea.

 

Cand ii confruntam pe altii ii onoram si pe ei si pe noi

Ca sa poti sa-i confrunti pe cei din jurul tau, asuma-ti ca e posibil ca multi dintre ei sa plece din relatie si sa nu te mai placa.

Atunci cand cei pe care ii confruntam continua sa stea in relatie,  e posibil sa avem o potrivire naturala. Vor ramane in jurul tau doar oamenii cu care ai multe in comun, care te accepta si te respecta asa cum esti, care te apreciaza. Si ei se simt responsabili si respectati.

 

Avem nevoie sa-i confruntam pe altii ca sa ne implinim nevoile

Atunci cand suntem onesti cu noi asumandu-ne nevoile, valorile, principiile dar si slabiciunile noastre, atunci generam onestitate in relatie. De fapt asta si facem atunci cand le cerem altora sa respecte nevoile noastre.

Ii confruntam fara sa-i facem responsabili de implinirea nevoilor, valorilor si principiilor noastre. Daca ceea ce vine spre ei de la noi ii hraneste in mod natural fara sa facem efort putem continua.

A ne detoxifia relatiile inseamna a-i elimina pe cei care aduc toxicitate si a-i pastra pe cei cu care relatia functioneaza. Fara greutate, dar cu efort, efortul de a ne asuma partea noastra de relatie.

Acum, raspune onest la urmatoarea intrebare: Care sunt situatiile cu care ai nevoie sa te confrunti si nu mai suporta amanare?

 

De Ioan Nicut, coach, [email protected], http://ioannicut.ro

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top