Now Reading
Exercitii de… introspectie

Exercitii de… introspectie

Revista Psychologies

Te simti pierduta, nu mai stii cine esti sau ce vrei? Ai nevoie de cateva momente de introspectie. Iata cateva intrebari la care este bine sa iti raspunzi.

 

Unde se duce mintea mea atunci cand ma aflu in plina reverie? Fiecare gand se conecteaza la acea viziune profunda despre propria persoana, la dorintele si nevoile tale.

Ce as face cu timpul meu liber daca nu m-ar mai distrage nimic? Inchide-ti notificarile de pe telefon, Whatsapp-ul, Facebook-ul etc. si descopera cu ce ti-ai ocupa timpul. Poate ai citi? Ai picta? Modela? Te-ai duce la sport? Te-ai apuca de un proiect pe care il amani de mult timp?

Ce ma tine treaza noaptea? Nu ne referim aici la ganduri pozitive sau negative, ci la acele ganduri pe care nu le-ai impartasit nimanui, pe care le tii numai pentru tine.

Nu traiesc viata pe care o vreau pentru ca ma preocupa parerea celorlalti? Elimina teama, imagineaza-ti ca nu exista consecinte, judecata si nu iti spune nimeni cum trebuie sa fie lucrurile. Ce ai vrea sa faci cu adevarat?

Obisnuiesc sa renunt cand situatia devine dificila? Oare iti este frica de esec? Sau de succes?

Ma las distrasa de relatii, cunoscuti, familie pentru a nu ma gandi la propriile mele probleme? In momente de confuzie este mai simplu sa fugi de realitate, de decizii, concentrandu-te pe relatii fara viitor sau pe problemele celor din jur.

Ce spun cu adevarat? Intalneste-te cu cea mai buna prietena si intreab-o: „Despre ce vorbesc cel mai des? Ce ma tot auzi spunand ca vreau si nu vreau de la viata – partener, loc de munca?“

Sunt prea dura cu mine? Accepta ca este bine sa te simti pierduta uneori, asta inseamna
ca ai de ales si vei ajunge exact in punctul care trebuie.

 

Foto: 123rf.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top