Now Reading
Între obiective și rezoluții, ce putem face concret pentru schimbare

Între obiective și rezoluții, ce putem face concret pentru schimbare

Mai ales la început de an avem clară lista cu rezoluții și obiective. Știm ce avem de făcut, dar motivația este în declin. Iată ce putem face concret pentru schimbare.

Citește și:

Câteva lucruri pe care le putem învăța de la introverți

De ce e indicat să renunți la postura de victimă

Studiile arată că 80% dintre oameni abandonează ideea listei de rezoluții și obiective cam în 2 săptămâni de la începerea anului.

Iată cum șansele ne scad dramatic, iar visurile noastre de schimbare pierd teren în fața realității și a lipsei de motivație.

Nu ne îmbogățim, nu slăbim și nici nu suntem mai relaxați. Din contră, când realizăm cât de delăsători suntem, uneori adăugăm peste probleme în loc să rezolvăm.

Cum ar fi să ne schimbăm modul de a gândi? Nu este simplu, poate este chiar cel mai important obiectiv pe care ni-l putem seta. Dar modul în care gândim ne va afecta acțiunile pe care le facem pentru a atinge obiectivele.

Tot studiile arată că cei care știu să fie recunoscători pentru ceea ce au, decât dezamăgiți de ce  nu au obținut încă, au o atitudine mai bună în fața propriilor rezoluții. Iar asta nu înseamnă să te culci pe o ureche și să fii mulțumit de greutatea actuală sau de situația ta financiară.

Înseamnă să îți stabilești obiective mai realiste, mai simplu de atins, și să apreciezi fiecare reușită a ta.

Unul dintre obiceiurile comune este conștientizarea că nu prea ajungem niciodată acolo unde am vrea, indiferent că vorbim despre calm și relaxare, parenting mai eficient sau kilograme pierdute.

Nu există linie de finish pentru că suntem oameni și vom avea mereu zile mai bune și zile mai proaste. Gândește-te cum știi să faci față problemelor? Cum te motivezi pentru a o lua de la capăt? Cât de rezilient ești?

De aceea, cheia este să ai obiective mai simple. Nu îți propune să slăbești 15 kilograme, ci 2. Cu siguranță te vei motiva mai repede și vei putea să îți realimentezi voința după ce atingi acest obiectiv.

Dacă, însă, cauți să fii mai calm și înțelegător, cum vrei să măsori acest lucru? Ți-ai propus câteva zile din săptămână în care să dai dovadă de acest comportament indiferent de circumstanțe?

Ți-ai identificat factorii de stres? E vorba despre nesomn, muncă prea multă, sentimentul că ești copleșit sau toate la un loc? Imaginează-ți acum cum poți face pași mici către aceste obiective ale tale.

Nu în ultimul rând, cercetările arată că este important să împărtășești altora obiectivele pe care ți le-ai stabilit. Astfel, vei simți că ai de dat socoteală pentru ce ți-ai propus, poți apela la sprijinul lor sau chiar vă puteți alia în îndeplinirea unui obiectiv comun (dietă, sport, etc).

Foto: shutterstock.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top