Now Reading
Tu ce convingeri alegi?

Tu ce convingeri alegi?

izabella-cete
tu-ce-convingeri-alegi

Convingerile au o putere imensă asupra oamenilor, pentru că ceea ce determină cursul vieții unui individ sunt convingerile sale.

Ce este viața pentru tine, o luptă sau un joc? Aici există o mare diferență. Și nu este întotdeauna vina ta, că crezi ceea ce crezi. Gândește-te că multe dintre convingerile pe care le ai în momentul acesta, sunt convingeri care ți-au fost inoculate de alții. Părinți, anturaj, societate.

Puterea convingerilor poate distruge pe cineva sau poate să aducă succesul. Depinde doar de tine să îți alegi cu grijă convingerile. Cele productive se pot întări, cele neproductive se pot înlocui. Din păcate, mulți fac exact invers și până la urmă rămân cu și mai puțin. Ca să faci acest lucru, este nevoie de curaj și exercițiu.

În primul rând, să conștientizezi convingerile productive și cele limitative, apoi să le elimini sau să le îmbunătățești. Mai mult ne interesează însă convingerile limitative, pentru că ele sunt cele problematice. Convingerile limitative sunt programe subconștiente pe care le rulăm în mintea noastră și care influențează modul în care vedem lumea sau anumite subiecte din viața noastră. Aceste convingeri sunt destul de puternice, pentru că ne ghidează viața și ne limitează.

Acțiunile, comportamentele, atitudinea și implicit rezultatele noastre sunt modelate de emoții, gânduri și sentimente, toate acestea aflate sub suprafața apei, adică în subconștientul nostru. Exemple de convingeri limitative, pe care poate le ai sau le-ai auzit și tu: „Nu știu să vorbesc în public”, „Nu știu să cânt”, „Nu am voce bună”, „Banii n-aduc fericirea”, „Mai bine sărac și cinstit”. Și lista poate continua și varia foarte mult. Acestea sunt doar câteva exemple limitative care rulează sub suprafață, ne trag înapoi și pot genera stres, anxietate, frică și autosabotaj.

Vestea bună este că ele pot fi schimbate cu unele pozitive, utile și frumoase. De noi depinde ce fel de convingeri alegem, ce alegem să vedem în viață și de ce ne lăsăm influențați. Nimic nu se schimbă peste noapte, orice călătorie începe cu un singur pas.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top