Now Reading
Margaret Thatcher. Portretul Doamnei de Fier

Margaret Thatcher. Portretul Doamnei de Fier

Revista Psychologies

Nascuta in micul oras de provincie Grantham, intr-o familie destul de modesta, Margaret a trebuit sa se descurce de mica.

A fost influentata de mama sa, Beatrice, fire calculata si econoama, care a invatat-o ce inseamna o buna organizare, nu doar a gospodariei, ci si a timpului si a sarcinilor.

Dar rolul cel mai important l-a avut tatal sau, care, pe langa calitatile antreprenoriale pe care le-a dovedit infiintandu-si propria afacere, a ocupat si functia de primar, prefect si consilier municipal.

Implicarea acestuia in politica si administratie a reprezentat un model pentru micuta Margaret, care a aflat destul de devreme cum stau lucrurile in aceste domenii, imbratisand insa cu bucurie experienta.

Ceilalti doi barbati importanti din viata sa au fost sotul sau, Denis Thatcher, si presedintele Ronald Reagan.

Fiecare i-a fost un partener important, unul pe plan personal, celalalt pe plan politic, unul fiindu-i alaturi din umbra, celalalt, in lumina reflectoarelor internationale.

Margaret Thatcher a venit la conducere intr-o perioada destul de intunecata din istoria Marii Britanii, in care tara se afla intr-o continua degradare, datorita inflatiei ridicate, grevelor, monopolurilor de stat, confruntandu-se si cu influenta socialista venita dinspre URSS.

Iar prim-ministrul Margaret Thatcher a incercat, si in mare masura a reusit, sa rezolve multe dintre problemele care impiedicau insanatosirea si evolutia economica a tarii.

A luptat cu indarjire si cu multa siguranta de sine contra minerilor, contra IRA si, in anumite cazuri, contra colegilor sai care nu o sustineau.

Iar dupa cei unsprezece ani si jumatate petrecuti la carma tarii, Marea Britanie devenise, din nou, o mare putere mondiala.

Astfel, Margaret Thatcher si-a castigat, pe merit, numele Doamna de Fier.

Cartea se gaseste incepand de luni, 28 Mai, la toate chiscurile de ziare impreuna cu revista Capital, la pretul de 14.90 RON.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top