Now Reading
Îmblânzirea anxietății: cum oprești spirala îngrijorării

Îmblânzirea anxietății: cum oprești spirala îngrijorării

marius-motoca
îmblânzirea-anxietății-cum-oprești-spirala-îngrijorării

Dr. Judson Brewer ne arată cum să ne cartografiem creierul pentru a descoperi factorii declanșatori, cum să-i dezamorsăm folosind practica simplă, dar puternică a curiozității și cum să ne antrenăm mintea prin mindfulness și alte tehnici utile.

Psychologies: Unul dintre motivele pentru care oamenii nu își dau seama că se confruntă cu anxietatea este faptul că aceasta se camuflează în obiceiurile nocive, afirmați chiar la începutul cărții dvs. – Îmblânzirea anxietății (Editura Curtea Veche Publishing, 2021). Care sunt cele mai întâlnite obiceiuri și dependențe care ascund, de fapt, anxietatea?

Judson Brewer: Sunt destul de multe. Aș spune că unele dintre aceste obiceiuri chiar s-au înmulțit în ultimul an… Unul dintre ele este consumul ridicat de alcool. Un altul este amânarea lucrurilor sau procrastinarea. Un altul este mâncatul emoțional. Alte două sunt timpul prelungit petrecut pe rețelele de socializare și urmărirea filmelor și serialelor pe Netflix sau lucruri de genul acesta. Acestea sunt cele mai frecvente dependențe pe care le-am observat.

Există vreunul mai rău decât altele?

J. B.: Depinde. Pentru fiecare dintre noi, definiția dependenței e diferită, în ciuda consecințelor adverse. Pentru cineva, rețelele de socializare ar putea fi mult mai rele decât să bea puțin alcool, iar pentru altcineva, consumul de alcool ar fi cu mult mai rău. Pentru altcineva, o dependență nocivă ar putea fi cantitatea sau frecvența obiceiului de a mânca pe fond emoțional. Depinde foarte mult de la individ la individ.

Citește continuarea articolului în ediția de februarie 2022 a revistei Psychologies sau abonează-te și primește în dar cartea „Știutorii” cu autograful lui Mircea Cărtărescu.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top