Now Reading
Maude Hirst: meditația este un instrument incredibil de puternic

Maude Hirst: meditația este un instrument incredibil de puternic

Revista Psychologies

Maude Hirst, speaker la THE INNER 2024, este expert în meditație, antrenor, autor și vorbitor, specializat în a face meditația și beneficiile sale accesibile tuturor. Este un practician de top în domeniul bunăstării și fondatoarea companiei de meditație EnergyRise.

Psychologies:  În calitate de expertă în meditație, ai subliniat importanța de a face meditația și beneficiile sale accesibile tuturor. Ce te-a inspirat să faci tranziția de la actorie la a deveni un practician de frunte în domeniul wellness și cum consideri că ai putea face meditația incluzivă și accesibilă?

Maude Hirst: Am fost inspirată să trec de la actorie la meditație după o despărțire oribilă și o “breșă” în propria mea sănătate mentală acum aproximativ 6 ani. Am descoperit că meditația este un instrument incredibil de puternic care mi-a adus liniștea, claritatea și încrederea pe care nu le-am mai experimentat niciodată înainte. După ce am simțit asta pentru mine, am devenit pasionată de a împărtăși aceste instrumente cu toată lumea la care puteam ajunge, deoarece simt că este nevoie acum mai mult decât oricând.

Consider că meditația trebuie să fie incluzivă și accesibilă, realizând că toți suntem unici și ceea ce funcționează pentru o singură persoană nu va funcționa pentru toată lumea. Prin urmare, predau o mulțime de abordări și tehnici diferite pe care oamenii să le încerce, astfel încât să poată găsi ceva care să funcționeze cu adevărat pentru ei individual.

Psychologies:  În lumea de astăzi, plină de distrageri și limitări, prioritizarea spațiului și a liniștii nu a fost niciodată mai importantă. Cum crezi că valorificarea puterii minții și a respirației prin meditație poate ajuta oamenii să se orienteze mai bine în acest mediu?

Maude Hirst: Cred că folosirea puterii minții și a respirației este vitală pentru bunăstarea noastră în societatea de astăzi. Și ceea ce înțeleg prin folosirea minții și a respirației este conștientizarea modului în care respirăm și modul în care folosim mințile noastre pentru a face schimbări simple, dar puternice, care pot susține cu adevărat sănătatea noastră mentală și fizică.

Modul în care respirăm afectează direct modul în care ne simțim, însă majoritatea dintre noi respirăm în mod inconștient și respirăm în moduri care sunt adesea dăunătoare pentru bunăstarea noastră. Să vă dau un exemplu: atunci când vă simțiți stresați sau anxioși, fără să vă dați seama, respirația devine foarte scurtă și superficială. Acest lucru restricționează oxigenul din corp și vă va lăsa să vă simțiți mai panicat și mai stresat. Cu toate acestea, atunci când deveniți conștienți de acest lucru, ori de câte ori vă simțiți anxioși, vă puteți concentra asupra respirației și o puteți încetini – 6 secunde inhalând și 6 secunde expirând. Veți observa imediat că, prin calmarea respirației, întregul corp începe să se relaxeze și anxietatea va scădea. Cunoașterea acestor reguli simple ale respirației vă poate ajuta să vă descurcați în mediul nostru actual, dându-vă puterea de a ști că puteți schimba modul în care vă simțiți, oricând.

Psychologies: Predai la nivel global și oferi diverse evenimente de wellness, mentorat privat, aplicații de meditație și well-being retreats. Cum îți adaptezi cunoștințele pentru a rezona cu diverse audiențe din întreaga lume și ce speri să ia oamenii din experiențele lor cu tine?

Maude Hirst: Îmi adaptez cunoștințele mereu, aflând cine sunt oamenii pe care îi învăț și câtă experiență au cu meditația până acum. Mă folosesc de știință pentru a oferi fiecăruia o înțelegere completă a motivelor pentru care aceste practici sunt atât de importante. Sper ca toată lumea să dețină după sesiunile mele atât o înțelegere mai profundă cât și un set de practici pe care să le folosească în viața de zi cu zi, care să îi susțină în starea de bine și să îi facă să se simtă puternici.

Psychologies:  Există vreun tip de rutină pe care îl recomanzi pentru persoanele interesate de wellbeing ?

Maude Hirst: Cred că a avea o scurtă rutină de dimineață poate fi cea mai importantă modalitate de a începe ziua. Înainte de a lua telefonul în mână, concentrați-vă asupra respirației și încetiniți respirația – 4 secunde inhalând prin nas și 6 secunde expirând pe gură. Acest lucru relaxează sistemul nervos. Apoi, expuneți-vă ochii la lumină naturală înainte de a privi un ecran. În cele din urmă, pentru a-ți stimula starea de spirit, cântă o melodie pe care o iubești și dansează puțin. Cel mai bun și mai înălțător mod de a începe ziua.

Psychologies:  În opinia ta, cum poate îmbunătăți meditația viețile noastre? Care sunt cele mai importante 3 lucruri?

Maude Hirst:

1 -Aduce liniște și pace într-o lume altfel FOARTE ocupată și, încetinind lucrurile, găsești mai multă claritate, calm și încredere.

2 -Meditația aduce conștientizarea lucrurilor care sunt de obicei invizibile. La fel ca și felul în care respiri – aducând această conștientizare, poți alege să rămâi cu felul în care simți sau să-l schimbi.

3 -Meditația vă permite să vă conectați la intuiția voastră și cred că ascultarea intuiției este cea mai puternică modalitate de a vă trăi viața.

4 -Și încă unul în plus, pentru noroc – cred că meditația aduce mai multă empatie și compasiune față de voi înșivă și față de ceilalți. Ceva de care lumea are nevoie cu adevărat acum.

Psychologies: Știm că publicul „The Inner – Mapping Inside” se bazează și pe oameni care au roluri cheie în diferite companii. Pe baza experienței tale, cum poate impacta meditația viața profesională?

Maude Hirst: Meditația poate schimba jocul pentru viața profesională, nu numai prin modul în care indivizii se manifestă pentru ei înșiși, ci și prin modul în care echipele și companiile lucrează împreună. Am lucrat cu multe echipe de profesioniști creând o cultură a muncii în care meditația este încorporată. Când fiecare individ își poate prioritiza propria bunăstare mentală, aceasta se răspândește în relația cu ceilalți – făcând mediile de lucru mai puțin reactive și mai concentrate și mai calme. De asemenea, constat că meditația tinde să-i facă pe oameni mult mai productivi, deoarece ajută la prioritizarea a ceea ce este important la un moment dat.

Psychologies: Vei fi la The Inner – Mapping Inside din Cluj în iunie – care sunt principalele 3 motive pentru care oamenii ar trebui să participe laThe Inner din punctul tău de vedere?

Maude Hirst: Este rar să ai atâția practicieni și experți în wellbeing  într-un singur loc, deci cred că principalele motive pentru care oamenii ar trebui să participe sunt:

1 – Pentru a învăța de la o varietate de experți în domeniile lor

2 – Pentru a putea participa la workshop-uri și discuții și pentru a se imersa complet în starea de bine și dezvoltare personală

3 – Pentru a afla cele mai recente și inovatoare lucruri care se întâmplă în lumea  wellbeing-ului.

 

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top