Now Reading
Cum să fie mereu ordine în camera copiilor

Cum să fie mereu ordine în camera copiilor

Revista Psychologies
cum-să-fie-mereu-ordine-în-camera-copiilor2

Camera celui mic este propriul său univers, locul unde petrece o bună parte din timp jucându-se, studiind sau odihnindu-se. De cele mai multe ori, în spații care abundă de veselie și voie bună, ordinea nu prea își găsește locul. E greu să ții pasul cu toată energia copilului, indiferent de vârsta acestuia, tocmai de aceea venim la tine cu trei sfaturi pentru a menține un spațiu aerisit și ordonat în camera lui.

Alege mobilier bine compartimentat 

Piesele de mobilier bine compartimentate îți stau la dispoziție pentru o depozitare eficientă și bine organizată a lucrurilor și hainelor din camera copilului. Dulapul, etajerele, comoda și chiar patul sunt surse excelente de depozitare în camera copiilor. Dulapurile sunt complet utilate, includ multe polițe și bare haine, iar dulapul de colț ocupă puțin spațiu, oferind un volum generos pentru depozitare. Etajera înaltă nu încarcă încăperea la nivel vizual, iar depozitarea pe verticală salvează mult spațiu. O comodă cu multe sertare îl ajută pe cel mic să își organizeze lucrurile bine gândit, pe categorii. Patul cu sertare, nișe sau ladă pentru depozitare acomodează toate lucrurile pe care copilul dorește să le aibă la îndemână. Astfel, fiecare lucru va avea locul lui, iar camera va fi una cu aspect aerisit și ordonat.

Strângeți lucrurile împrăștiate în fiecare seară

Nu e ușor să păstrezi ordine în permanență în camera copilului; totuși, un truc pe care-l poți aplica pentru a te îndrepta în această direcție este să strângeți în fiecare seară lucrurile pe care le-ați folosit peste zi. Pe lângă etajere, comode și alte piese de mobilier, folosește și cutii și coșuri pentru depozitarea accesoriilor, jucăriilor sau instrumentelor de scris.

De exemplu, dacă micuțul tău este pasionat de pictură, asigură-te că, după fiecare sesiune de pictat, strângeți împreună acuarelele, pensulele și toate celelalte instrumente. Cufărul sau bancheta cu role este o piesă esențială în camera celui mic, având dublu rol, de depozitare pentru diverse obiecte, dar și de relaxare.

După ce petrece timp jucându-se în camera lui, puneți deoparte jucăriile pe care le-ați folosit. Astfel, vei reuși să păstrezi toate lucrurile bine grupate într-un spațiu ordonat.

Învață-i să ia parte la treburile casnice 

Prin joc, copiii deprind multe activități care le vor fi de ajutor pentru o dezvoltare armonioasă. Aici este inclusă și participarea la diverse treburi casnice. Fă-l să ți se alăture atunci când faci curățenie sau ordine în camera lui, prin diverse joculețe distractive. Cine reușește să strângă primul jucăriile din cameră? sau Cine poate să împăturească cele mai multe haine? sunt sugestii simple, dar de efect și îți vor fi la îndemână atunci când ai nevoie.

În felul acesta, cel mic se va simți implicat în activități organizatorice care vizează propriul spațiu și vă veți distra într-un mod productiv.

CONCURS

Dacă vrei să amenajezi camera celui mic, participă la concursul MexKids, in perioada 1-20 iunie 2021: Cumpără produse MexKids de cel puțin 400 lei și poți câștiga un voucher în valoare de 4.000 lei pentru a-i amenaja micuțului tău un spațiu desprins din povești. Vezi aici produsele participante.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top