Now Reading
Totul despre hipertensiunea arterială – metode de a scădea tensiunea arterială rapid

Totul despre hipertensiunea arterială – metode de a scădea tensiunea arterială rapid

Revista Psychologies
totul-despre-hipertensiunea-arterială-metode-de-a-scădea-tensiunea-arterială-rapid

Suferiți de hipertensiune arterială? Faceți parte dintr-o familie în care mai multe persoane suferă de bolile cardiovasculare sau boli ale vaselor de sânge, precum și de alte afecțiuni importante de sănătate? Sunteți adeptul remediilor naturale și al unei alimentații adecvate pentru recuperarea eficientă a stării dumneavoastră de sănătate?

Pentru a preveni complicațiile grave ce pot afecta mult confortul și stilul normal de viață sau mai ales, cariera profesională, unele putând fi chiar fatale, este important să fim la curent tot timpul, cu cele mai importante informații medicale despre hipertensiunea arterială. În întreaga lume, cercetătorii caută în permanență soluțiile cele mai bune pentru a evita la maxim complicațiile ce pot surveni datorită valorilor crescute ale tensiunii arteriale.

Spre exemplu, cunoașteți faptul că, în prezent, există o mulțime de metode de a scădea tensiunea arterială rapid care nu implică un consum ridicat de medicamente, nu sunt costisitoare și sunt la îndemâna noastră zilnic? Toate alimentele respective care ne ajută să readucem la normal valorile tensiunii arteriale le consumăm frecvent și fac parte din meniul nostru zilnic, spre exemplu.

Simptome tensiune mare – cum recunoaștem apariția hipertensiunii?

simptomehipertensiunearteriala

Cele mai ridicate riscuri de complicații grave, le au persoanele care nu știu că suferă de hipertensiune arterială. Dacă nu ați pățit dumneavoastră acest lucru, în mod cert ați auzit că i s-a întâmplat unui coleg sau unui prieten așa ceva. Hipertensiunea arterială silențioasă și netratată în mod corespunzător, poate debuta clinic în mod brusc, provocând pierderi majore și complicații grave ale stării de sănătate.

De ce?

Pentru că această boală poate fi silențioasă și fără simptome clare, mult timp. În această perioadă, controalele medicale cu scop preventiv devin extrem de importante, chiar esențiale. Descoperirea  acestei afecțiunii la timp, înseamnă cel puțin două lucruri importante: instituirea tratamentului corect și evitarea complicațiilor serioase.

Este foarte important să prevenim din timp, spre exemplu, apariția unui accident vascular cerebral care poate fi fatal sau care poate produce invaliditate permanentă. De asemenea, este important să nu punem agravăm în mod suplimentar alte afecțiuni prezente în mod simultan. Există o armonie a modului în care funcționează corpul nostru, chiar și atunci când sunt prezente anumite boli, pe care ar fi bine să o protejăm.

Ce vom simți atunci când simptomatologia nu va mai fi silențioasă?

Cele mai importante simptome pentru tensiune mare descrise în tratatele științifice sunt următoarele: cefalee occipitală, vertij și stări de disconfort, dureri retrosternale, zgomote în urechi, tulburări de vedere, amorțeli la nivelul mâinilor, față roșie, etc.

Dacă vor apare unul sau mai multe simptome tensiune mare, nu amânați prea mult un consult de specialitate. Cu cât veți începe tratamentul medicamentos  mai repede, cu atât complicațiile bolii vor fi mai reduse ca număr și importanță.

Cauze hipertensiune – care sunt condițiile care favorizează apariția sa?

Această boală este în vizorul cercetătorilor din întreaga lume, de mult timp. Principalul motiv este acela că ea este prezentă la o mulțime de persoane în societatea modernă. Numărul alarmant de ridicat, înregistrat în ultimele decenii au determinat oamenii de știință să descopere cât mai multe lucruri care ar putea limita în timp această maladie.

Studiile realizate au descoperit multe lucruri importante nu doar despre tratament și modul de manifestare. Este la fel util să cunoaștem, spre exemplu, în special cauzele care stau la baza debutului unei astfel de boli cardiovasculare. Este important să știm în mod precis cine sunt persoanele predispuse la boală și ce factori de risc există pentru fiecare, care sunt bolile asociate sau care este cauza primară de apariție, etc.

Cercetătorii au descoperit că cele mai importante cauze de apariție a hipertensiunii arteriale sunt următoarele:

  • consumul de alcool, tutun sau consumul de droguri;
  • consumul unor categorii speciale de medicamente;
  • sarcina sau perioadele de stres excesiv, etc.
  • boli ale rinichilor, boli ale glandelor suprarenale, diabet, afecțiuni tiroidiene, malformații pot genera tensiune arterială secundară, de asemenea.

Măsurarea tensiunii arteriale

Se realizează într-un mod foarte simplu. Este un lucru pe care îl poate face orice persoană, în propria locuință sau în orice loc, dacă dispune de un aparat special pentru măsurarea tensiunii arteriale (tensiometru). Cercetătorii din domeniul medical au descoperit faptul că, valorile obținute sunt influențate în proporție de 10% de condițiile în care s-a realizat măsurătoarea.

Pentru ca valorile tensiunii arteriale sa fie foarte apropiate de cele reale, trebuie să faceți următoarele lucruri: nu consumați alcool, cafea și nu fumați cu cel puțin 30 de minute înainte de a începe măsurarea tensiunii arteriale, așezați-vă pe un scaun și sprijiniți mâna la care se realizează măsurătoarea pe o masă, în așa fel încât cotul să se situeze la nivelul inimii, manșeta gonflabilă trebuie sa fie pusă direct pe piele și nu peste tricou și sa acopere 80% din braț, fiind fixată la 2 cm de plica cotului. Nu vorbiți și nu mișcați brațul în timp ce măsurați tensiunea, deoarece valorile pe care le veți obține pot false.

valoritensiunearteriala

Ce veți obține?

Valorile obținute se pot încadra în 3 categorii:

  • sub 90/60 mmHg, ceea ce înseamnă că suferiți de hipotensiune arterială;
  • 135/85 mmHg este valoarea normală;
  • peste 135/85 mmHg pentru persoanele care suferă de hipertensiune arterială.

Alimente care scad tensiunea arterială

Cele mai importante alimente care scad tensiunea arterială sunt ușor de procurat și le folosim foarte frecvent: bananele (conțin mult potasiu, principalul factor!), somonul și macroul (conțin acizi grași Omega 3, generatorii tensiunii arteriale scăzute), sfecla roșie (valorile tensiunii arteriale se reduc după câteva ore), laptele și iaurtul (conțin mult calciu și acesta va determina reducerea valorilor tensiunii), scorțișoara, cartofii albi (și aceștia conțin mult potasiu), usturoiul (acționează la nivelul vaselor de sânge în mod direct), ciocolata neagră cu un conținut de cel puțin 50-70% cacao.

Așadar, dacă sunteți o persoană care suferiți de hipertensiune arterială, notați toate aceste alimente care scad tensiunea arterială și consumați-le cât mai des. Este o metodă 100% naturală care vă poate feri de complicațiile cele mai grave ce pot afecta într-un mod important starea de sănătate pe termen îndelungat.

Dieta DASH (DIETARY APPROACHES TO STOP HYPERTENSION este, de asemenea, recomandată persoanelor hipertensive. Aceasta nu este o dietă pentru slăbit. Reprezintă un regim alimentar care este foarte prietenos cu inima, putem spune. Dietele vegane, ovo-lacto-vegetariene, dieta mediteraneeană și cele cu conținut ridicat de fibre au efecte similare asupra valorilor tensiunii arteriale.

Toate aceste lucruri dacă vor fi asociate cu un tratament medicamentos adecvat și corect instituit, vor avea efecte excelente, în special pe termen lung. Schimbarea regimului alimentar și a celui normal de viață, va impune un consum mai redus de medicamente toxice și un bun tonus psihic. Bineînțeles, va fi nevoie de timp și de foarte multă voință. Însă, rezultatele vor merita efortul depus! Nu putem nega acest lucru.

Scăderea tensiunii arteriale fără medicamente

Este posibilă! Întrebați medicul dumneavoastră specialist când este indicat să apelați la această soluție. Alimentele enumerate mai sus și tipurile de diete vă vor fi de un real folos. Luați în calcul faptul că, veți elimina consumul de medicamente care vă pot obosi ficatul, spre exemplu, sau rinichii. Sunt alternative foarte bune pentru scăderea tensiunii arteriale fără medicamente mai ales pentru persoanele care suferă de afecțiuni gastrice sau de alte tipuri de boli digestive.

Nu doar alimentația sau dieta sănătoasă este importantă în schimbarea valorilor tensionale. Stilul nostru de viață, eliminarea stresului, renunțarea la sedentarism, exercițiile fizice moderate în aer liber, au un rol benefic. Puteți apela și la ședințe de meditații sau orice alte terapii ajutătoare.

Ceaiurile pentru hipertensiune ajută mult. Se pot procura de la orice farmacie naturistă, nu costă mult și pot fi cumpărate fără prescripție medicală: ceaiul de lavandă, de păducel, de vâsc și ceaiul de Talpa Gâștei sunt cel mai frecvent folosite, în momentul de față.

Există la noi în țară medici naturiști care tratează cu succes în prezent, afecțiuni cardiovasculare importante și, mai ales, persoane care suferă de hipertensiune arterială. Merită să programați o întâlnire cu unul dintre aceștia, pentru a afla mai multe lucruri interesante despre terapiile naturale moderne folosite în prezent cu succes pentru scăderea tensiunii arteriale fără medicamente.

Ce rol au suplimentele naturale în ținerea sub control a tensiunii arteriale?

Tonerin, Coenzima Q 10, L-Arginina, suplimentele pe bază de acizi grași Omega 3 sunt doar câteva exemple de produse moderne care pot fi folosite în mod frecvent de către persoanele cu probleme care au valorile tensiunii arteriale ridicate. În realitate, produsele de acest gen sunt foarte multe pe piață în momentul de față.

Mai putem adăuga pe lista cu suplimente care ne ajută în ținerea sub control a tensiunii arteriale și capsulele naturale Cardione prezente deja pe piață de ceva timp. Deci soluții există dacă știm unde să căutăm.

Viața în societatea modernă din prezent are foarte multe neajunsuri. Cel mai important este lipsa unei alimentații sănătoase și apoi urmează stresul și suprasolicitarea nervoasă și/sau fizică. În toate aceste situații, organismul nostru consumă excesiv  și  continuu nutrimente diverse, vitamine, minerale, etc. Tehnologiile farmaceutice moderne și cercetătorii au descoperit, din fericire, multe remedii moderne. Printre acestea se află și suplimentele alimentare.

Există suplimente de acest gen care aduc un aport crescut de componente, ce au drept rezultat scăderea tensiunii arteriale. Pot fi procurate din orice farmacie sau chiar și din magazinele naturiste. Important este ca atunci când vă decideți să consumați suplimente alimentare pentru reducerea valorilor tensionale ridicate, să cereți și sfatul medicului dumneavoastră specialist sau sfatul medicului de familie.

Anumite preparate de acest tip au efecte intense și riscați ca valorile tensiunii să scadă mult prea mult, poate chiar brusc. În anumite situații va trebui să reduceți  doza de medicamente clasice uzuale recomandate de medici sau să renunțați complet la administrarea unora dintre ele. Exact ceea ce este de dorit: mai puține substanțe toxice cu efecte adverse multiple, consumate pe perioada întregii vieți.

View Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top