Now Reading
Cum e să ai un copil mic? Ultimul lucru la care te mai gândești e sexul

Cum e să ai un copil mic? Ultimul lucru la care te mai gândești e sexul

Avatar photo

„Dacă îți par dificili primii ani de viață ai copilului, ai dreptate. Nu ai parte doar de multe provocări – în special dacă ești la primul copil – ci, ca să fie tacâmul complet, trebuie să te lupți cu ce ține de tine, de bebe, de tac-su și cu noianul interminabil de sfaturi binevoitoare, la pachet cu încălcarea spațiului personal.

 

Pentru că, dacă nu erai la curent, aparent toată lumea știe mai bine cum se crește un copil. Mai puțin tu. De aia, ai nevoie de sfaturi. Multe și cât mai neavenite.

Iar autoritățile în domeniu au recomandări precum «am și eu trei nepoți» sau «nora mea e pediatru», sau, și mai bine, «am văzut eu la televizor». Asta e, dacă eu am urmărit filme horror, așa merit!

Citește și:

Sfaturi pentru părinţi: cum să ţinem pasul cu copiii care se maturizează prea repede

Cum se poate implica un tată în creșterea și îngrijirea copilului mic

Important de menționat e că ai parte de aceste sfaturi pe stradă. De la necunoscuți. Mai ales când ești o mamă iresponsabilă, ca mine, care își poartă copilul în sling.

Iar dacă e ceva nou și netelevizat, necesită intervenții. Dar am și replică. «Dom’le, ta-su’ e australian, iar ăștia așa cresc, în marsupiu». Luați d-aci’.

Tot din bucuriile vieții de proaspătă mămică, mi-ar plăcea să menționez faptul că timpul (și așa puțin) se contractă în moduri nedescoperite de oamenii de știință.

Asta face ca multitasking-ul să atingă cote de performanță aberante, gen pensat pe budă și programare la epilat cu copilul în sling.

Da, am încercat să îl las cu ta-su, dar am constatat repede că e mai dificil dacă plâng amândoi în același timp. Unul mă exasperează că nu știu de ce plânge, celălalt – pentru că știu de ce.

Și aș vrea să menționez și provocarea supremă, căci ajunge să fie ultimul lucru la care te mai gândești: sexul. Nu, nu al copilului, ci al tău cu partenerul.

Chiar dacă te apucă la un moment dat (nu în primele șase săptămâni după cezariană, că n-ai voie și nici nu-ți prea mai trebuie, ce-i drept), e bine de știut ce nu-ți prea spune nimeni.

Pe lângă anticoncepționale, îți mai trebuie și niște lubrifiant. Alăptarea te usucă…, la propriu. A, de asemenea, trebuie să fii antrenată să suporți urletele copilului, care vor începe fix când faceți sex.

Dacă ești obișnuită să sari ca arsă și să dai fuga, îți traumatizezi partenerul pe viață.“

Foto: Shutterstock

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top