Now Reading
(P) Memento Bus, primul smart cost bus din Romania

(P) Memento Bus, primul smart cost bus din Romania

Revista Psychologies

Intr-o piata din ce in ce mai complicata, in care marile site-uri de rezervari ameninta operatorii clasici in turism, afacerea unui turoperator roman cucereste treptat Europa. Memento Group of Companies, fondat de catre Christian Tour, a integrat prin  intermediul Memento Investment UK (cu sediul strategic la Londra) operatori de incoming si outgoing de prim rang in noua state europene. Totodata, din aceasta primavara se lanseaza si Memento Bus – primul smart cost bus din Romania si divizia de transport turistic a grupului.

 

Cifra de afaceri de 150.000.000 de euro

Extinderea fara precedent a grupului este rezultatul a 19 ani de munca, timp in care Christian Tour a ajuns liderul incontestabil al pietei de profil din tara noastra.

In 2015, turoperatorul a fost preferat de mai bine de  200.000 de turisti romani, iar  numarul total al celor care au ales Christian Tour de la infiintare si pana in prezent depaseste 1.000.000 de turisti.

De-a lungul timpului acesta a atins volume impresionante de calatori in destinatii precum Turcia, Grecia, Spania, etc., ceea ce i-a permis sa deschida propriile agentii de incoming, in tarile respective.

Asa s-au nascut companiile noastre externe precum Memento Turcia, Memento Spania si o divizie hoteliera sub brandul Memento Hotels”, declara Marius Pandel, CEO  Christian Tour.

„Urmatorul pas, dezvoltarea catre pietele din jurul Romaniei, a aparut de la sine si am deschis agentii Christian Tour in Budapesta, Varsovia, Belgrad si Chisinau. Aici am organizat pe de-o parte vacantele charter cu avionul si autocarul catre destinatii precum Grecia, Turcia, Spania, si pe de alta am adaptat  programele de circuite culturale si Senior Voyage in Europa, toate dupa reteta care ne-au facut deja celebri.”

Din estimarile companiei, in 2017, cand Christian Tour va implini douazeci de ani de activitate, grupul sau de firme europene va rula o cifra de afaceri de 150.000.000 euro si va acoperi toata gama de servicii turistice: chartere, cazari, transport turistic etc.

 

Memento Bus, primul smart cost bus din Romania

Memento Bus este compania de transport turistic a Memento Group si ofera servicii de transport in zeci de destinatii ale Europei, incluzand, evident, si Romania. La baza filosofiei de business a acestui concept stau trei elemente esentiale pentru orice calator avizat: respect – siguranta – accesibilitate.

Constienti fiind de faptul ca turistii moderni isi doresc confort pe tot parcursul calatoriei, am investit masiv in modernizarea flotei noastre de autocare”,  declara Marius Pandel, CEO Christian Tour.

„Efectele celei mai recente achizitii se vor vedea in luna martie 2016, cand parcul nostru auto va fi extins cu  10 autocare noi, moderne, la standard inalte, asa cum este, de altfel, intreaga noastra flota.  Mai mult decat atat, am acordat o atentie deosebita si pregatirii soferilor si a insotitorilor de grupuri de pe autocare. Dincolo de toate, insa, am acordat o atentie deosebita componentei „pret”, de aceea Memento Bus vine cu pretul corect pentru orice ruta si ofera flexibilitate calatorului.”

Cursele de transport turistic operate de catre Memento Bus leaga diverse orase din Romania de  destinatii turistice precum: Corfu, Halkidiki, Lefkada, Thassos, Skiathos, Zakynthos, Kusadasi, Nisipurile de Aur, Sunny Beach, Bansko, Kaprun, Zell Am See sau Budapesta.

 

Noutatile sezonului: chartere pe Ibiza si cresterea numarului de chartere spre Turcia

Principala activitate a Christian Tour ramane operarea de curse charter, unde anul trecut a avut un grad de umplere de 95%.

In ciuda situatiei politice din Europa, Grecia ramane si-n acest an destinatia favorita a romanilor pentru sezonului estival”, e de parere Marius Pandel, CEO CHRISTIAN TOUR. 

„O atentie deosebita vom acorda insa Antalyei si litoralului turcesc al Marii Egee – destinatii pe care am crescut numarul de curse charter atat din Bucuresti, cat si din tara. De asemenea sesizam o marire considerabila a apetitului turistilor nostri pentru Spania, drept pentru care am pus in premiera un charter pe Ibiza si am sporit numarul de locuri pe Mallorca si Tenerife.”

Cu o istorie de peste 19 ani pe piata de turism autohtona, Christian Tour a inregistrat in 2015 o cifra de afaceri de 60.000.000 euro, cu o crestere semnificativa de 16% fata de anul 2014.

Destinatia cu cea mai mare crestere in 2016 este Antalya. La inceputul sezonului cursele de charter au fost suplimentate de la opt la unsprezece, iar pe luna iunie s-au vandut deja toate locurile, cu plecare atat din Bucuresti cat si din Timisoara, Cluj, Iasi, Bacau ori Craiova.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top