Now Reading
(P) Vrei sa stii cum sa te machiezi la job? Iata 3 sfaturi utile

(P) Vrei sa stii cum sa te machiezi la job? Iata 3 sfaturi utile

Unul dintre aspectele cu care se confrunta multe reprezentante ale sexului frumos este machiajul pentru job. Ce produse trebuie sa folosesti? Cu ce culori te poti machia? Ce tip de machiaj este potrivit pentru job? Acestea sunt doar cateva dintre intrebarile la care vom raspunde in acest articol.

Indiferent daca esti incepatoare in ale machiajului sau daca te pasioneaza de mult timp aceasta arta, iti vom oferi 3 sfaturi utile direct de la Andreea Popa, make-up artist oficial pentru Studio 20, care te vor ajuta sa ai mereu un look impecabil atunci cand mergi la job:

  1. Baza machiajului este cheia succesului

Ca sa ai un look de invidiat in fiecare zi, trebuie sa stii ca orice machiaj porneste de la o baza perfecta.

Inainte de toate, hidrateaza-ti tenul cu o crema potrivita pentru pielea ta.

Dupa aceea, este foarte important sa folosesti un primer de calitate, care sa corespunda nevoilor pielii tale. Acest produs va uniformiza produsele aplicate ulterior, cum ar fi fondul de ten si anticearcanul, oferind, totodata, o rezistenta mai mare a machiajului pe intreg parcursul zilei. De asemenea, primerul ajuta la minimizarea porilor si, dupa caz, daca este nevoie, la matifierea tenului.
Cel de-al treilea pas pe care trebuie sa il ai in vedere este aplicarea fondului de ten. Pentru un aspect natural si fara cusur, trebuie sa alegi un fond de ten fluid, cu acoperire medie, care sa nu incarce tenul.

De asemenea, nuanta fondului de ten este extrem de importanta. Ar trebui intotdeauna sa alegi o nuanta cat mai apropiata de culoarea pielii tale si, de asemenea, sa nu uiti sa intinzi produsul si pe gat, folosind o pensula speciala sau un buretel, pentru un aspect uniform.

Daca simti ca este necesar, aplica apoi si un anticearcan, cu un ton mai deschis decat nuanta pielii tale, pentru a ilumina zona de sub ochi. Aceasta etapa este optionala, in functie de preferintele fiecareia.

Ultimul pas atunci cand vorbim de baza unui machiaj este cel de fixare. Exista mai multe optiuni pe care le poti folosi, de la pudre (compacte, translucide, etc), pana la spray-uri de fixare. Atentie, insa: indiferent de produsul de fixare ales, nu ar trebui sa sari niciodata peste acest pas. Astfel, te asiguri ca machiajul tau va arata minunat intreaga zi.

  1. Less is more

Indiferent de firma sau compania in care lucrezi, trebuie sa tii minte un singur lucru: less is more. Ce inseamna acest lucru? Este foarte simplu:

– Evita machiajul de tip smokey eye in culori puternice (negru, albastru, verde etc);

– Nu folosi prea mult iluminator, blush sau bronzer;

– Nu exagera cu cantitatea de fond de ten sau pudra, pentru a nu crea acel efect de “masca” al tenului;

– Ai grija sa nu iti conturezi prea puternic sprancenele;

– Lasa genele false dramatice deoparte si opteaza pentru unele cu aspect natural.

  1. Accentele de culoare – permise si chiar recomandate…in doze mici

Asa acum am mentionat anterior, less is more, insa acest lucru nu inseamna ca trebuie sa adopti mereu acelasi stil de machiaj sau sa creezi look-uri folosind doar culori neutre. Din contra, cand vorbim de un machiaj pentru job, ai numeroase optiuni, iar accentele de culoare sunt permise si chiar recomandate, dar in doze mici. Secretul consta in echilibrarea look-ului: atata timp cat pui accentul pe o singura trasatura (ochi sau buze, niciodata in acelasi timp), mentinand restul machiajului cat mai natural, nu ai cum sa dai gres si sigur vei fi admirata de catre toti cei din jurul tau.

De exemplu, daca doresti sa iesi din cotidian si sa te faci remarcata, atunci opteaza pentru un machiaj natural al ochilor si pentru o nuanta puternica de ruj pe buze, cum ar fi rosu, corai sau visiniu. De asemenea, un alt mod prin care poti scoate un machiaj natural din anonimat este sa iti trasezi o linie de tus intr-o nuanta electrizanta pe pleoapa mobila sau sub ochi, in functie de preferinte si sa folosesti un ruj nude.

View Comments (3)
  • Fiecare femeie trebuie sa stie sa se machieze, evident nu intr-un mod profesionist, insa trebuie sa tii cont de ce te avantajeaza si ce nu. Ca model de videochat cu siguranta vei avea parte de suport, insa daca iti doresti sa inveti cum sa te machiezi, nu ezita sa apelezi la tutoriale online sau chiar la sfaturi din partea colegelor de munca. Imaginea conteaza, indiferent ca vorbim de videochat sau nu.

  • Imaginea conteaza, indiferent de domeniul de activitate, trebuie sa ai un stil al tau, sa pui accent pe realizarea unui machiaj uzual, care sa te reprezinte. Nu in toate domeniile ai parte de aceste beneficii asa cum este in videochat, de aceea trebuie sa inveti sa-ti creezi propria imagine.

  • Sfaturi utile, avand in vedere ca uneori exista tendinta de a exagera cu machijul in plina zi. Chiar daca lucrezi intr-un domeniu unde conteaza foarte mult modul in care arati, trebuie sa tii cont de sfaturile specialistilor si sa incerci sa iti conturezi propriul stil, care te defineste.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top