Now Reading
„Zâmbesc din inimă și vorbesc cu pasiune despre ce fac”. Un britanic face viața mai bună pentru românii care nu văd și nu aud

„Zâmbesc din inimă și vorbesc cu pasiune despre ce fac”. Un britanic face viața mai bună pentru românii care nu văd și nu aud

Text: Andreea Vasile

Rob Bousie e în România de doi ani de zile ca Manager pentru Dezvoltare în cadrul organizației Light into Europe, care pregătește câini ghizi pentru nevăzători. Britanicul de numai 34 de ani este un tip pozitiv, care vede mereu binele din oameni și care încurajează pe oricine îi iese în cale. Am vorbit cu Rob despre munca pe care o face, despre bucuria de-a fi în preajma cățeilor cât e ziua de lungă și despre cum se relaxează când are perioade grele.

Când te-ai simțit fericit la muncă ultima dată?

Recent, când unul dintre trainerii noștri a venit din vizită de la cel mai nou beneficiar din programul nostru, Ana și câinele ei ghid, Bramble. Mi-a spus că Ana tocmai a primit primul ei job de când și-a pierdut vederea și că relația dintre ea și Bramble e foarte solidă după numai o lună de când sunt împreună. A fost o încurajare extraordinară pentru mine că munca pe care o facem le oferă independență nevăzătorilor.

Ce înseamnă pentru tine să fii #HappyLaJob?

Cu toate că nu am o muncă ușoară, sunt bucuros când rezultatele se traduc în beneficii și oportunități pentru oamenii din România, care nu văd și nu aud. Ca să fac toate astea, am nevoie de o echipă grozavă în jurul meu. Petrecem împreună atât de mult timp la muncă, încât e necesar să ne simțim bine aici și să ne înțelegem unii cu alții.

Cum îți petreci timpul liber?

Indiferent de vreme, mă poți găsi adesea la plimbare în parcul Herăstrău, unde mă bucur de lac și caut … ciocănitoare. De asemenea, merg regulat la The Hub, unde are loc cel mai mare Quiz Night din București, Big British Bucharest Quiz, unde îmi testez cunoștințele generale și cunosc lume interesantă. Mai merg la Biserica Internațională din București.

De ce e munca ta valoroasă?

Știu că ce fac îi ajută pe oameni să aibă o viață mai bună. Deși nu mă ocup direct de pregătirea câinilor ghizi pentru nevăzători, munca mea, în care fac cunoscută misiunea noastră, strâng fonduri și fac management, face toate lucrurile astea posibile. Știu că munca mea schimbă percepții și ajută mai mulți oameni, atât publicul generalist, cât și pe nevăzătorii care află despre câinii ghizi care le pot oferi o mobilitate extraordinară azi în România.

Care e ultimul compliment pe care l-ai primit la muncă?

Un coleg mi-a spus că felul în care relaționez cu oamenii la evenimentele de networking sau pur și simplu când sunt la metrou cu unul dintre câinii aflați în pregătire face munca noastră posibilă. Zâmbesc mereu din inimă și vorbesc cu pasiune despre ce facem, așa că mă bucur că am un impact asupra celor cu care mă întâlnesc.

Cum te relaxezi la finalul unei zile?

Cu o pizza mare cu brânză și carne și un pahar de vin roșu românesc, care e atât de bun. Însă când sunt stresat sau mă simt sub presiune, fac sport. Așa mă relaxez și uit de tot. Îmi place să joc badminton, ultimate frisbee și, în prezent, caut o echipă de rugby căreia să mă alătur.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top