Now Reading
O de la Orgasm. Vești proaste: și bărbații mimează orgasmul

O de la Orgasm. Vești proaste: și bărbații mimează orgasmul

Nu e corect când femeile îl mimează, dar este oare posibil și în cazul bărbaților? Se pare că da. Și îi preferam atunci când și ei plângeau câteodată.

 

Citește și:

O de la Orgasm. De ce e atât de plăcut orgasmul? Pentru că seamănă cu spasmul epileptic

O de la Orgasm. Femeile vor sex, dar altfel decât vor bărbații

În ultimele decenii cam toate studiile au fost preocupate de orgasmul feminin, mai misterios, mai subtil, mai ușor de mimat.

Mai mult de jumătate dintre femeile incluse în toate aceste studii au recunoscut că da, uneori mimează. Iar motivele lor, deseori pot fi interpretate drept nobile: protejează orgoliul bărbatului, vor ca el să se simtă iubit, potent, capabil, ș.a.m.d.

Dar dacă pentru femei treaba pare simplă, cum oare reușesc asta bărbații?

Un studiu din 1981 a semnalat această posibilitate, când 35% dintre bărbații intervievați au recunoscut că o fac. În 2010, o universitate din Kansas a chestionat 281 de persoane (dintre care 180 bărbați) despre mimarea orgasmului. Iar descoperirile au fost similare celor din ’81… 28% dintre bărbați fac asta.

Experiențele sexuale au fost similare pentru cei care au declarat că mimează și pentru ceilalți, dar cei care mimează au declarat mai multă experiență sexuală. Deci mai multe ocazii să mimeze orgasmul.

Tot din capitolul vești proaste, dintre cei care se prefac, 78% dintre femei și 53% dintre bărbați recunosc că au făcut asta fiind parte dintr-un cuplu stabil.

Dar 16% dintre bărbați au spus că și în cadrul unor contacte sexuale înfara unei relații au făcut-o. Se pare că femeile nu mimează nimic dacă e vorba de o aventură de-o noapte. Cui îi pasă ca bărbatul să se simtă flatat?

În mare parte mimatul are loc în cadrul penetrării vaginale (80% dintre bărbați), dar unii o fac și în timpul sexului oral. Iar prefăcătoria, în cazul lor, este legată și de consumul de alcool. 11% dintre bărbați au recunoscut că băuseră și 24% că erau beți de-a binelea.

Orgasmul fals de regulă implică un scenariu: gemete, șolduri împinse mai cu forță și manifestări pornite din efortul de a părea convingători. Asta sigur în cazul femeilor. Iar dacă partenerul este mai neexperimentat, nu reunoaște contracțiile pelviene autentice.

Și totuși: dacă orgasmul masculin înseamnă ejaculare, cum reușesc să mimeze asta?! Răspunsul este în prezervativ. Mai exact, în cel gol pe care nu stau femeile să îl verifice, nu?

Mai complex este cu bărbații care reușesc să mimeze atunci când… nu folosesc prezervativ. Explicația studiului a fost relativ simplă: cei studiați erau tineri studenți.

Iar de aici rezultă că lipsa de experiență își spune cuvântul. Respectiv, dacă bărbații neexperimentați nu au idee cum arată orgasmul feminin… se pare că nici femeile tinere nu știu cum stă treaba.

Dintre motivele cele mai răspândite pentru a mima, raportările sunt următoarele: dura prea mult și părea că nu va mai avea loc, nu dorim să rănim sentimentele partenerului sau… suntem plictisiți (nasol dacă te plictisești în timpul unei partide de sex…), obosiți sau somnoroși. Sau ne-a pierit cheful. Ceea ce înseamnă că partenerul nu face ce trebuie pentru a ne menține interesul.

Ar fi interesat de aflat dacă și la maturitate bărbații fac asta. Bineînțeles, purtând prezervativ. Dacă reușesc să își păcălească partenera și fără prezervativ… ar fi interesante niște confesiuni.

 

Foto: 123rf.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top