Now Reading
Cum preschimbăm soarta într-un destin de succes

Cum preschimbăm soarta într-un destin de succes

delia-apostol-hanzelik3
cum-preschimbăm-soarta-într-un-destin-de-succes

Pe Aurora am întâlnit-o prima dată la Brașov, la o reuniune a antreprenoarelor. Ne-am așezat una lângă alta la masa rotundă, poate nu întâmplător. Din vorbă în vorbă am aflat despre proiectele sale antreprenoriale și despre cea mai recentă reușită: un nou proiect european câștigat. Am vrut să aflu mai mult… Ne-am revăzut la interviu, în București.

Psychologies: Dragă Aurora, eu am rămas cu gândul la acea căsuță de poveste pe care ai construit-o pentru a susține un vis și pentru a ajuta o comunitate. Spune-mi, te rog, povestea din spatele acestei frumoase realizări?

Aurora Ursu: Salutări! Mă bucur de revedere!

Povestea căsuței este una dintre poveștile pe care le spun cu drag, ea fiind parte din parcursul meu antreprenorial. Este sora geamănă a alteia și, împreună, vor reprezenta două cabinete construite în Comuna Hărman din Brașov: un cabinet de psihologie și unul de kinetoterapie. Sunt două proiecte realizate din Fonduri Europene, accesate pentru demararea de afaceri Start-up în mediul rural și au fost demarate și susținute de Asociația ,,Femei în antreprenoriat – O ȘANSĂ”, pentru două dintre membrele asociației noastre care au avut curajul de a porni pe drumul antreprenoriatului. Sperăm să fie un exemplu și să constituie o motivație puternică și pentru alte doamne din comunitate.

Tu crești o comunitate de femei în mediul rural. Hai să vorbim despre oportunitățile femeilor din zone defavorizate, cărora li se adresează asociația și parte din munca ta: Care sunt problemele pe care le-ai identificat?

A. U.: Este o diferență foarte mare între oportunitățile pe care le au femeile în orașele mari și lipsa acestor posibilități pentru cele aflate în comunități rurale, în special cu acces dificil la oraș.

Bineînțeles că și aici se aplică principiul în care eu cred cu tărie: ești suma alegerilor tale. Consider că omul este o ființă cu mobilitate ridicată și că, dacă la un moment dat constați că nu îți este bine și că nu ai oportunități sau șanse de a te dezvolta acolo unde ești, fă bine și mută-te!

La fel ca asociația de care mă ocup, sunt multe organizații care încearcă să dea o mână de ajutor, să schimbe mentalități, să arate că lucrurile pot sta și altfel. Eu cred în puterea exemplului personal și consider că  pot genera schimbări pozitive, altfel aș fi renunțat. Ca mine sunt mulți cei care luptă pentru schimbarea mentalităților. Sper ca acțiunile noastre să aibă impactul vizat. Lupta cu mentalitatea de învins e cea mai grea.

Citește continuarea articolului în ediția de octombrie 2022 a revistei Psychologies sau abonează-te și primește în dar cartea „Mă doare portofelul”, de Marie-Noëlle Maston.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top