Now Reading
Cum previn „criza în carieră”?

Cum previn „criza în carieră”?

Poza_Alina Negrea_Fara logo
cum-previn-criza-în-carieră

Crizele în carieră sunt mai dese decât ne-am imagina și arată diferit față de ce auzim în folclorul urban. E adevărat că uneori, criza în carieră se suprapune cu marile treceri ale vârstelor și cu nevoile psihologice aferente, însă în practică, nu acesta e modelul de referință. Crizele în carieră se pot întâmpla la orice vârstă, în orice context și oricât de înfricoșător ar părea, în orice moment. Soluțiile sunt la îndemâna ta, așa încât te invit să identificăm împreună semnele și să parcurgem în avans instrumente de prevenție.

Declanșatorii tipici pot fi interni sau externi și uneori unul îl atrage pe celălalt. Prin declanșator intern mă refer la acel impuls care se simte definitiv, ca un „nu mai vreau”. Începe ca o melodie în surdină (de regulă ignorată) și când ajunge la volum maxim acționezi, doar să „nu o mai auzi”. Declanșatorii externi sunt de regulă schimbările în organizație, de tipul fuziunilor, achizițiilor, automatizărilor sau reorganizărilor. De luat în considerare că rolurile de top management sunt în sine de tip mandat, cu o durată optimă între trei și cel mult șase ani; orice schimbare „bruscă” a unui top manager de zece ani în companie este, de fapt, un declanșator extern natural, atunci când managerul a ignorat durata optimă a propriului mandat.

Citește continuarea articolului în ediția de februarie 2022 a revistei Psychologies sau abonează-te și primește în dar cartea „Știutorii” cu autograful lui Mircea Cărtărescu.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top