Now Reading
Maldive – o incursiune într-una dintre cele mai dorite destinaţii din lume

Maldive – o incursiune într-una dintre cele mai dorite destinaţii din lume

anca-dușe
maldive-o-incursiune-într-una-dintre-cele-mai-dorite-destinații-din-lume

Nimic nu ne-a pregătit pentru cât de cald poate fi în Maldive la sfârșit de februarie. După zece dimineața, micile insule se transformă într-un cuptor și totul frige. Nisipul, pietrele chiar și podeaua bărcii. Deși termometrul arată un neverosimil 29 de grade, orice încercare de a ieși la plimbare în soare te doboară în maxim jumătate de oră. Pentru că în mijlocul oceanului, atât de aproape de ecuator, nu termometrul, ci indicele de confort termic îți arată adevărul: peste 40 de grade.

Chiar și în aceste condiții am decis că merită să ne aventurăm afară, pentru a descoperi cât de mult putem din atolul în care am ajuns.

LOGISTICA ÎN MALDIVE

Pentru turistul all-inclusive, deplasarea și orientarea în Maldive este treabă ușoară. Poate ateriza pe unul dintre cele patru aeroporturi internaționale, cel mai probabil în Male, unde este așteptat de barca sau hidroavionul pregătit pentru transferul la resort. Viza se obține la aterizare și nu costă nimic, așa că tot ce ai de făcut este să te schimbi repede în niște haine lejere și să te bucuri de priveliște. Nici măcar particularitățile culturale, tipice unei țări musulmane (alcool interzis și, de altfel, inexistent în baruri și magazine, obligația de a purta haine care să acopere umerii și picioarele până sub genunchi, inclusiv pe plajă) nu te poate afecta prea mult, pentru că insulele alocate resort-urilor sunt un fel de stat în stat ce funcționează după propriile reguli. Conceptul se numește: o insulă – un resort și este specific acestei zone. Nu doar că e permis să te îmbraci cum dorești și să bei ce poftești, dar chiar și ceasul se dă cu o oră înainte față de restul țării. Se zice că așa e mai ușoară adaptarea pentru clienții care vin din vest. Dacă nu ai optat pentru all-inclusive, lucrurile sunt un pic mai complicate, însă nu lipsite de farmec.

Citește articolul integral în ediția de aprilie a revistei Psychologies sau abonează-te și primește lunar cadourile pregătite.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top